Sikerszéria: folytatták az újvárosi triatlonosok

Sikerszéria: folytatták az újvárosi triatlonosok
© Fotó: Illusztráció - trinfo.hu
Tiszaújváros – Három versenyen is kiválóan szerepeltek a napokban a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói.

A klub két elsőéves junior korú versenyzője, Leh­mann Csongor és Putnóczki Dorka szépen debütált Németországban, a Bundesliga Tübingen városában megrendezett fordulóján.

Az olimpikonokkal bőven megtűzdelt, rendkívül erős felnőttmezőnyben mindkét fiatal a pálya szélén hagyta megilletődöttségét. Dorka és Csongor is a legjobbak között teljesítette a 750 méteres úszást, majd a 20 km-es kerékpározás közben is tartották jó pozíciójukat.

Az 5 km-es futáson egyaránt bátran versenyezve Csongor a nagyon előkelő 10., míg Dorka a szintén rendkívül figyelemre méltó 15. helyet szerezte meg, ami mindkettőjük számára biztató lehet a szeptember 15-én Rotterdamban megrendezendő junior világbajnokságra.

Dorka, Csongor, valamint a junior Európa-kupákra készülő Mátyus Lili és a felnőtt Ek- és Bundesliga-fordulókon rajthoz álló Lehmann Bence augusztusban három hétig a franciák magaslati edzőtáborában, Font Romeu-ban gyakorolhat.

Dévay: bronz

A belga Wuustwezel városa felnőtt, sprint távú (750 m, 20 km, 5 km) Európa-kupa-futamnak adott otthont. Dévay Márk belga és olasz vetélytársa mögött harmadikként érkezett célba, tovább gyarapítva ezzel éremgyűjteményét.

Hazánk utánpótlás-korcsoportos országos bajnokságán, melyet a Velencei-tó környékén rendeztek meg, a serdülő lányoknál Bóna Kinga a dobogó második fokát érdemelte ki, míg Kovács Anna a hatodik pozícióban zárt. Az azonos korú fiúknál Vágási Zoltán 10. lett.

– ÉM-SZIS –További hírek a boon-sportoldal kategóriából


hirdetés