Sikerrel vették az odavágót a futsalosok

Akt.:
Sikerrel vették az odavágót a futsalosok
© Fotó: Derencsényi István
Berettyóújfalu/Debrecen – A Berettyóújfalu és a DEAC is nyerni tudott a Magyar Kupa negyedöntőjének első meccsén.

Megrendezték a férfi futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóit, a legjobb nyolc között az MVFC-Berettyóújfalu és a DEAC is érdekelt volt. A Mezei-Vill 10–1-re verte a Dunakeszit, míg a debreceniek 2–1-re győzték le a Gödöllőt.

Várható volt, hogy átrobog NB II-es ellenfelén az Újfalu – aki erre számított, nem is kellett csalódnia. Ugyan nehezen indult be a gépezet, de aztán kiszakadt a hazai gólzsák. Az első félidőt 2–0-ra hozta le a Mezei-Vill, mely a fordulás után még inkább belelendült, a csapatkapitány Trencsényi János négy találatig jutott, Amílcar háromszor volt eredményes, az új brazil légiós, Serginho kétszer talált be, illetve Szabó Péter is megvillant egyszer. A vendég Dunakeszi a hajrában szépített, így alakult ki a 10–1-es végeredmény. Ezzel a Berettyó már be is biztosította a továbbjutást, persze azért még hátra van a visszavágó, melyet február 21-én rendeznek.

A végén nyerték meg

A DEAC is NB II-es ellenfelet kapott, a Gödöllő látogatott a Debreceni Egyetemi Sportcsarnokba szerdán. Az első félidő végén Bun Roland lőtte előnybe a cívisvárosiakat. A szünetet követően viszonylag hamar egyenlítettek a vendégek, és sokáig úgy is tűnt, 1–1 lesz a vége. A 39. percben azonban Kántor Tamás eldöntötte a meccset, 2–1-es sikert arattak Elek Gergő tanítványai, akik jövő szerdán nyolctól Gödöllőre látogatnak.

HBN


MVFC-Berettyóújfalu–Dunakeszi 10–1 (2–0)

Pálfi István Rendezvénycsarnok, vezette: Borbás B.

MVFC: Tihanyi Cs. – Amílcar, Trencsényi J., Takács Z., Rafinha. Csere: László M., Kovács I., Daróczi D., Szabó P., Gál I., Harmati T., Nagy D., Serginho. Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera

Dunakeszi: Mészáros – Szente, Makk, Frech, Gémesi. Csere: Milavecz, Verhoczki, Jónás, Soltész. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc

Gól: Trencsényi (13., 26., 31., 32.), Amílcar (27., 33., 34.), Serginho (14., 38.), Szabó P. (30.), illetve Szente (39.)

DEAC–Gödöllő 2–1 (1–0)

Debreceni Egyetemi Sportcsarnok, vezette: Újhelyi T.

DEAC: Faragó Á. – Kasuba M., Esztergomi Á., Buka B., Varga D. Csere: Dukát P., Bun R., Szentes Bíró T., Tóth A., Kántor T., Sándor B., Kondás K., Szabó P., Györfi Gy. Vezetőedző: Eleg Gergő

Gödöllő: Pleszkáts M. – Gruber B., Blaubacher P., Molnár M., Magyar Zs. Csere: Németh M., Szilágyi K., Baranyai P., Bálint D., Gerzyenyi Zs., Al-Makswsi, Berta B., Szamosi P.

Gól: Bun R. (19.), Kántor T. (39.), illetve Magyar Zs. (23.)