Sikerrel örvendeztetnék meg a drukkereket az újvárosi focisták

Sikerrel örvendeztetnék meg a drukkereket az újvárosi focisták
© Fotó: HBN-archív
Balmazújváros – A Balmazújváros labdarúgója, Karikás Krisztián nem számít könnyű 90 percre a Sopron ellen.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő közel egy hónap után szerepel ismét hazai környezetben az NB II–ben, a táblázaton a 7. pozíciót elfoglaló hajdúságiak, a 14. helyen szerénykedő Sopronnal csapnak össze szombaton 16 órától a hetedik fordulóban.

Rászolgáltak a pontra

A múlt héten megszakadt ugyan az újvárosiak veretlenségi szériája, ugyanakkor a bajnokesélyesnek titulált ZTE otthonában sem játszottak alárendelt szerepet Feczkó Tamás tanítványai. – Jelentős mezőnyfölényt alakítottunk ki, ellenfelünknek mindössze két nagy lehetősége adódott. Úgy vélem, a pontszerzés benne volt ebben a meccsben, de a győzelem sem jelentett volna szenzációt. Nyilván mindenki csalódottságot érzett a vereség miatt, de a rosszkedv mindössze egy napig tartott, utána már a következő feladatra összpontosítottunk – mondta a Naplónak a Balmaz játékosa, Karikás Krisztián.

A nyáron a Lokitól érkezett 20 esztendős labdarúgó az első öt fordulóban nem kapott játéklehetőséget a szakmai stábtól, ellenben a Siófok és az Egerszeg elleni összecsapásokat már végigjátszotta. Milyen érzésekkel várta a bemutatkozást? – Kissé meglepett az esély, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem izgultam. A fiatalokat általában a támadószekcióban vetik be az edzők, nekem a védősorban kellett bizonyítanom. Ahogy teltek a percek, egyre jobban belelendültem, és elkezdtem élvezni a találkozót – idézte fel a premiert az ifjú tehetség.

Nem lebecsülendő ellenfél

A soproniak a legutóbbi idényben stabil középcsapatnak számítottak, de a nyáron a hűség városának egén viharfelhők gyülekeztek, a nehéz anyagi helyzetbe kerülő csapat másodosztályú indulása sokáig kérdéses volt. A megoldást végül a Haladással kötött megállapodás jelentette, amelynek értelmében a szombathelyiek ifjú tehetségeket adtak kölcsönbe. Az idei bajnokságban öt mérkőzést követően, győzelem nélkül álltak Supka Attila fiai, a jég a Vác elleni 1–0–ás győzelemmel tört meg. – Szerintem a Sopron jobb együttes, mint amit a helyezése mutat. Agresszív, letámadós futballt várok tőlük, azonban győzelemmel szeretnénk kedveskedni a közönségnek, akik reményeim szerint szép számban jönnek majd ki a meccsre. Eddig még nem szerepeltem az újvárosi drukkerek előtt, ám a lelátón már megérezhettem, milyen kiváló atmoszférát tudnak teremteni – fogalmazott Karikás.

Feczkó Tamás nem számíthat Kormos Lászlóra, a honvággyal küzdő csatár távozott, és Túrkevén folytatja a karrierjét.

HBN–BÁ