Sport

2014.07.28. 14:56

Az európai kupaősz a tét

Debrecen - Ha a DVSC-TEVA kiüti a fehérorosz BATE Boriszovot, már minimum Európa Liga-csoportkörös.

Debrecen - Ha a DVSC-TEVA kiüti a fehérorosz BATE Boriszovot, már minimum Európa Liga-csoportkörös.

Az előző BL-körben, a múlt hét kedden rendezett Cliftonville elleni mérkőzésen a DVSC-TEVA egyik legjobb játékosa volt a balhátvéd Korhut Mihály. A válogatott futballista gyakran tört előre a szélen, s hol veszélyes lövésekkel, hol pedig kitűnő beadásokkal riogatta az északír védelmet. Kedden 20.30-tól újabb erőpróba vár Korhutékra a Bajnokok Ligája-selejtezőben, ugyanis a 3. kör odavágóján a fehérorosz BATE Boriszov lesz a vendégük a Nagyerdei Stadionban.

Ügyelni a kontrákra

– Úgy vélem, azon a meccsen tényleg jól ment a játék, de ennél is nagyobb örömömre szolgált, hogy továbbjutottunk – emlékezett vissza a bekk. – Sok helyzetünk volt, szerencsére ebből kettőt be is tudtunk rúgni. A Cliftonville teljesen visszaállt védekezni, ilyenkor több lehetősége nyílik egy szélső hátvédnek a támadások segítésére, persze a kontráikról sem feledkezhettünk meg. Nem beszélve a BATE elleni meccsről, amelyen még jobban kell figyelnünk hátul – tért át a kedd estére Korhut.

Óriási motiváció

– Tudjuk, hogy az idegenbeli találkozóikon talán még veszélyesebbek, mint odahaza, így volt ez két éve is, amikor összefutott a két csapat a BL-sorozat ugyanezen szakaszában. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy Debrecenben ne kapjunk gólt, emellett jó lenne mondjuk kettőt szerezni, akkor jelentősen javulnának az esélyeink. Pláne, ha Boriszovban is betalálnánk – beszélt óhajáról a hátvéd.


[poll id="720"]


Korhuttól megtudtuk, több felvételt is láttak az ellenfélről, s noha több helyen kicserélődött a BATE kerete az elmúlt két esztendő alatt, most is a klasszikus 4-4-2-es felállást alkalmazzák előszeretettel.

– Nyilván sakkozhatunk itt előre, hogy mire számíthatunk, de igazából majd az első meccsen tudja felmérni mindkét alakulat, mire is képes a másik. Két éve ugyanebben a BL-fordulóban találkoztunk, remélem, ezúttal mi jutunk tovább, ami már garantált Európa Liga-csoportkört érne, s meccselhetnénk a Bajnokok Ligája-főtábláért. Bevallom, óriási motiváció az számunkra, hogy ősszel csoportmérkőzéseket játszhassunk a Nagyerdei Stadionban – nyilatkozta a Naplónak Korhut Mihály.

A DVSC-TEVA–BATE Boriszov összecsapást a 33 éves lengyel bíró, Szymon Marciniak vezeti.

HBN-TN

Inkább idegenben otthon

A BATE Boriszov 18 fordulót követően a második helyen áll a fehérorosz bajnokságban, 12 győzelemmel, öt döntetlennel és egy vereséggel, a Loki ellenfelének gólkülönbsége 38–10. Érdekesség, hogy a gárda 19 mérkőzés óta veretlen, a legutóbbi találkozójukon idegenben verték meg a Slutsk együttesét. Az idegenbeli remeklés egyébként is jellemző a BATE-ra, az ebben a szezonban lejátszott kilenc nem otthon játszott meccséből hetet megnyert, egyszer végzett döntetlenre – ami egyébként továbbjutást ért a BL-ben a Skenderbeu ellen – és csupán egyszer kapott ki, még márciusban a Szoligorksztól. Természetesen veszélyes és eredményes labdarúgók is vannak a vendégek keretében, ugyanis a góllövőlistát két boriszovi játékos vezeti: Sergej Krivec kilenc, míg Vitalij Rogyionov nyolc találatot jegyez a fehérorosz bajnokságban.


Debrecen - Rendkívül fontos lesz a DVSC-TEVA számára a BATE Boriszov elleni két mérkőzés a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében, mert a hajdúságiak sikeres párharc esetén a BL-rájátszásba kerülnek, ahol még egy meccset játszanak a főtábláért.


Debrecen - A Loki trénere kapott gól nélküli győzelemnek örülne a Bajnokok Ligája-selejtezőn.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!