Sikerrel kezdte meg a rájátszást az MVFC

Van okuk az örömre a berettyóújfalui futsalosoknak
Van okuk az örömre a berettyóújfalui futsalosoknak - © Fotó: Derencsényi István, archív
Berettyóújfalu – A listavezető nagy csatában győzött a Dunaferr otthonában.

A péntek esti mérkőzésen a hazaiak győzelmi kényszerrel léphettek pályára, és Hosszú találatával meg is szerezték a vezetést. Fölényben játszott Fehér Zsolt csapata, így váratlanul érkezett Takács egyenlítése a nyolcadik perc végén. A gól a hajdúságiakat pörgette fel, előbb Németh segített be a listavezető játékosainak, majd Nagy Imre tíz méterről leadott lövése talált kaput.

Ritkán látható hiba

A folytatásban a hazaiak átálltak a vészkapus rendszerre, melyből Pálnak, majd Öreglakinak volt lövése. Ami nem sikerült az előző két játékosnak, összejött Hosszúnak: szabálytalanul sem tudták megállítani a vendég védők, így a kilencesről lőtt bomba gólt (2–3).

Ezután azonban gyorsan betalált az MVFC, Amilcar volt eredményes. A vendéglátók részéről ismét jött a taktikai váltás az öt a négy elleni játékban, és Németh ezúttal a megfelelő kapuba juttatta a játékszert (3–4). Hosszú duplájával már egál volt az állás, de a középkezdés után egy ritkán látható gól született: Cseresnyés próbálta kirúgni a labdát, amely az ott álló Javi lábáról pattant vissza a saját kapujába (4–5). A kegyelemdöfést Javi adta meg, aki saját térfeléről emelt az üres hazai kapuba, ezzel végleg eldöntve a találkozót (4–6). Sáhó találata csak szépségtapasz volt (5-6) – áll a futsalhungary.hu oldal beszámolójában.

HBN


A tények

Dunaferr DUE Dutrade FC–MVFC Berettyóújfalu 5–6 (1–3)

Dunaferr: Rigó – Öreglaki, Németh, Klacsák, Hosszú. Cserék: Cseresnyés – Fridrich, Szeghy, Pál, Sáhó, Móra, Csányi, Kovács, Németh. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

MVFC Berettyóújfalu: Tihanyi – Javi, Rábl János, Amílcar, Rafinha. Cserék: Mezei, Nagy, Nagy, Daróczi, Gál, Harmati, Trencsényi, Takács, Serginho. Vezetőedző: Sergio Mullor.

Gól: Hosszú 2, Németh, Sáhó, Rafinha (öngól), illetve Javi 2, Amilcar, Nagy I., Takács, Németh (öngól)

Sergio Mullor: Nagyon fontos mérkőzést nyertünk, és nagy lépést tettünk a harcunkban, hogy bejussunk a döntőbe. Ez egy kemény mérkőzés volt, jóval jobbak voltunk az első félidőben, de a másodikban a Dunaferr nagy nyomás alá helyezett bennünket, és fölénybe is kerültek. Most gyorsan regenerálódnunk kell, és mostantól fejben már a Final Fourra kell gondolnunk.