Sikeres Világrekordot állítottak fel a Puskás Ferenc Stadionban

Sikeres Világrekordot állítottak fel a Puskás Ferenc Stadionban
Még az égiek is kegyeikbe fogadták az Életfa Chi-kung Egészségnapra és világrekord felállítására törekvőket a Puskás Ferenc stadionba. A regisztráció után több csoportban lehetett tanulni és gyakorolni a 1500 éves Shi Xing Dao Shaolin Ba Duan Jin nyolc brokát tekercs egészségmegőrző energetikai gyakorlatsort.

Amikor a légzéssel egybekötött mozdulatokat sikerült egyszerre végrehajtani az ország minden részéről összegyűlt résztvevőknek, a be-, és kivonulás lépéseit sajátíthatták el, vezényszóra. A főpróbáig jutott idő egészségfelmérésre, egyéb harcművészetekbe történő betekintésre. A gyerekek is megtalálhatták az érdeklődési körüknek megfelelő játékos foglalkozásokat.

A stadion zöld gyepére fél kettőkor kezdődött meg a látványos bevonulás. Nem volt egyszerű feladat a több száz különböző korú és képességű jelentkezőt katonás rendbe állítani, de a tervezett időre, 14 órára mindenki megtalálta a helyét.

Impozáns látványt nyújtott a zöld gyepen az egységes, erre az alkalomra készült, fehér felsőrészben várakozó rekorder jelölt. Láthatóan mindenki átérezte a helyzet felemelő jelentőségét, hogy szűkebb hovatartozásán túl – magyarként – egy világnak hívhatja fel figyelmét, az egészségesebb életvitelre.

Miközben néhányan könnyezve a meghatottságtól hallgatták a felcsendülő zenét, valamint a lelkesítő rigmusokat, a világrekord nemzetközi képviselői soronként jegyezték a résztvevők számát a hitelesség kedvéért.

A bemutató pazarul sikerült, méltán tapsolhatta meg mindenki saját teljesítményét és a szervezők több hónapos erőfeszítését, míg eljutatták az embereket tudásuk bemutatására. Alig telt el néhány perc, mikor a szervezők bejelentették: 2010. október 10 –én, 2010 – en tették le névjegyüket az egészségesebb életvitel irányába, és örvendetes, hogy ennek mintegy 35 százaléka Hajdú – Bihar megyéből érkezett. Minden résztvevő a saját sikerén túl értékes ajándékokkal távozhatott a szervezők jóvoltából a remekül megrendezett nap emlékére.

K. E.

Címkék: ,