Sikeres túrában bíznak a DEAC-osok

Sikeres túrában bíznak a DEAC-osok
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az egyetemista csapat előbb a Csíkszereda, majd a Brassó vendége lesz két napon belül az Erste Ligában.

Indul a felsőházi rájátszás a jégkorong Erste Ligában a Debreceni EAC számára is, a hajdúságiak szombaton 17 óra 30 perctől a Csíkszereda otthonában vendégeskednek, majd két nappal később, hétfőn este Brassóban lépnek jégre Hetényi Zoltánék.

Ez már más lesz

Az eddigi eredményeket fölösleges lenne alapul venni; a középszakasz már egy másik bajnokság, keményebb, gyorsabb és ha lehet, még inkább célratörő, mint volt az alapszakaszban. Nyilvánvaló, hogy az egyetemista együttes szakvezetése így is minden lehetőséget megragad arra nézve, hogy „felkészüljenek az ellenfélből”, de ennél még fontosabbnak tűnik, hogy a saját játékstílusunkat próbáljuk rákényszeríteni az ellenfelekre. A debreceniek játéka köztudottan a csapatmunkára épül, ugyanakkor esélyt kínál a kreatív játékosoknak, hogy villantsanak, amikor lehetőség nyílik erre. Az egyetemisták jó szériában vannak, a dunaújvárosi meccs 3. harmadában és a gyergyóiak ellen megvívott hazai összecsapás során olyan erényeket csillogtattak, amelyek eredményt hozhatnak a középszakaszban is.

Mindenki egészséges

A keretben (csak el ne kiabáljuk), mindenki egészséges, elszántan és jó hangulatban készülnek a bajnokság soron lévő szakaszára. Valamennyi cívisvárosi játékos tisztában van azzal, hogy ezentúl minden egyes pontnak kiemelt jelentősége van, és azzal is, hogy a jól sikerült túra komoly hatással lehet a középszakasz további találkozóira. Igen nagy tehát a tétje a következő két meccsnek, nagy lesz a nyomás is a csapaton, de bízzunk abban, hogy a DEAC jégkorongozói tudják, hogyan lehet kezelni!

HBN


Debrecen - Kecskeméti Áron másodedzővel szerződést hosszabbított az egyetemi klubnál. A klubvezetők továbbra is bizalmat szavaztak a másodedzőként, kapusedzőként és videoelemzőként is eredményesen dolgozó Kecskemétinek. David Musial vezetőedző után újabb egy évvel toldották meg Kecskeméti Áron...