Sikeres időszakon túl a debreceni karatékák

Akt.:
Sikeres időszakon túl a debreceni karatékák
Sikeres időszakon túl a debreceni karatékák - © Fotó: magánarchívum
Berlin, Debrecen, Érd – Érden és Berlinben is kitettek magukért a DTKK SE versenyzői.

Eredményesen szerepeltek az elmúlt időszakban a Debreceni Tradicionális Kyokushin Karate Sportegyesület (DTKK SE) harcművészei, akik rangos versenyeken mérettették meg magukat.

A cívisvárosi karatékák két nemzetközi kumite tornán is kiválóan teljesítettek: az Érden megrendezett ENSI kupán három első, egy harmadik és két negyedik helyet sikerült bezsebelnie Sensei Badacsonyi Attila tanítványainak. A dobogó legfelső fokára China Péter, Marosi Maximilian és Szoták Szabolcs állhatott fel, míg Nyikos Patriknak bronz került a nyakába. Ugyanakkor Mező Bencének és Nagy Gergelynek sem kellett szégyenkeznie, hiszen épp hogy csak lemaradtak a dobogóról.

A Berlinben rendezett IKO Kyokushin Karate Európa-bajnokságon már tizenöt ország ötszázötven harcosa csapott össze egymással. A DTKK SE színeiben öten képviselték Magyarországot. Turcsán Szabolcs, Ecsedi Zoltán és Kathi Enikő már az első „felvonásban” kiestek, ugyanakkor kemény küzdelmekben és csupán minimális különbséggel maradtak alul ellenfelükkel szemben.

Sensei Badacsonyi Attila a senior – 40 év feletti – kategóriában az ötödik helyen végzett, miután a négy közé jutás során kikapott a későbbi Európa-bajnoktól. Az Eb-n végül Ecsedi Mátyás érte el a „hajdúsági harcosok” legnagyobb sikerét, taktikus harcmodorával első két meccsét ipponnal nyerte, majd a döntőbe jutásért már vereséget szenvedett és végül bronzéremmel végzett.

A DTKK SE karatésai legközelebb június 14-én Bécsben, az Ausztria Open elnevezésű versenyen mutathatják meg tudásukat és öregbíthetik Debrecen hírnevét.

HBN
hirdetés