Sikeres debreceni doktoranduszok

Debrecen – A Debreceni Egyetem négy PhD-hallgatója is első lett szekciójában a Doktoranduszok Országos Szövetségének idei Tavaszi Szél Konferenciáján.

Az évente megrendezett találkozón a különböző tudományágak hazai és határon túli doktorjelöltjei, valamint mesterszakos hallgatói – összesen 20 szekcióban – magyar, illetve angol nyelven mutathatják be kutatási eredményeiket a szakmai grémium előtt. Az idei rendezvényt az Óbudai Egyetemen tartották.

A Debreceni Egyetem fiatal kutatói ezúttal is szép sikereket értek el a konferencián, négy szekcióban lettek a legjobbak. Agrártudományi szakterületen két debreceni doktorandusz: Kaprinyák Tünde és Takács Mariann is első lett. Az orvos- és egészségtudományi szekcióban Franyó Dorottya nyert a klinikai orvostudomány alszekcióban, míg Tolnai Emese az experimentális orvostudomány szakterületén.

A Doktoranduszok Országos Szövetségének kiemelt célja a hazai doktorképzés segítése, hiszen az nem csupán az egyetemek számára nyújt oktatói utánpótlást, hanem jelentős potenciált jelent az ipar számára is a kutatás-fejlesztés-innováció területén, jelentősége pedig az ország határain is túlmutat.

– unideb.hu –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés