Shogun: közel 60 érem három versenyről

Farkas Adrienn és Jónás Alexa
Farkas Adrienn és Jónás Alexa - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Lendületesen indult a Shogun Team Kyokushin Karate Egyesület versenyszezonja 2017-ben. A cívisvárosi klub a Debrecenben rendezett kyokushin karate diákolimpia elődöntőben 33 éremmel a legeredményesebb egyesületként zárt február közepén. Erről a versenyről 34 sportolójuk jutott tovább az országos döntőbe.

Egy héttel később a felnőtt magyar bajnokságon szerepelt négy versenyzőjük, akik mindannyian pontszerző helyen végeztek. Farkas Adrienn 3., Jónás Alexa 4. lett a női küzdelemben. Balázs Panni a negyedik helyen végzett a női formagyakorlatban, ugyanitt Jónás Alexa a 6. helyen zárt, míg Szarka Dávid ugyancsak hatodik lett a férfi középsúlyú küzdelmekben.

Március elején a diákolimpia döntőn is sikeresen szerepelt a csapat, hisz húsz éremmel a legtöbb medáliát szerezték meg az egyesületek között Veszprémben. Itt ötvenhét klub 568 versenyzője küzdött a bajnoki címekért.

A diákolimpiai szereplése alapján Balázs Panni megerősítette helyét a magyar válogatottban, s így ő képviseli Debrecent április 7-8-án a dániai Roskildében a shinkyokushin karate Európa-bajnokságon.

HBN