Séta az élőlények világában

Séta az élőlények világában
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Ötven hallgató vett részt a szakmai vezetéssel egybekötött állatkerti sétán a Nagyerdei Kultúrparkban május 20-án.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Hallgatói Környezetvédelmi Bizottsága fontosnak tartja, hogy megismertesse a hallgatókkal a természeti értékeket, így idén már tizennégy rendezvényt szerveztek ennek jegyében. Az első állatkerti sétával tavaly a hallgatók kezdeményezését karolta fel a bizottság annak érdekében, hogy segíthessen az elpusztult állatok miatt nehéz helyzetbe került intézményen.

– Az elmúlt évben olyan pozitív visszajelzések érkeztek a hallgatóktól és a kultúrpark vezetőségétől is, ami arra ösztönzött bennünket, hogy idén is rendezzünk állatkerti sétát. Ezúttal 50 hallgató regisztrált a programra. Számukra a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata biztosított belépőjegyet, ezzel is támogatva a Nagyerdei Kultúrparkot, illetve bizottságunk munkáját – mondta el Gyulavári Attila Zsolt, a bizottság elnöke.

A két órás rendezvényen a résztvevők betekintést nyerhettek az állatkert működésébe, és számos állat életmódjával ismerkedhettek meg. Az egyetemistákat leginkább a látogatók között sétáló öt hónapos pingvinek varázsolták el.

Az állatkert és a Debreceni Egyetem a Természetvédelmi- és Fajmegőrző Kihelyezett Tanszék révén tudományos és oktatói kapcsolattal is rendelkezik.

– unideb.hu –
hirdetés