Séta a Zsibogóban, egy jó lángossal

Akt.:
Séta a Zsibogóban, egy jó lángossal
© Fotó: Vass Attila
Debrecen – Az elnyűhetetlen használtcikk-piacra is megérkezett a tavasz, így az óraállítás hétvégéjén már sokan látogattak ki a Vágóhíd utcai Zsibogóba vásárolni, bóklászni.

Az érdeklődésre nem lehetett panaszuk az árusoknak, és a jelek szerint a pult túloldalán lévőknek se kellett csalódniuk a kínálatban. Rögtön a kapu melletti árkádban dughagymákat (300–600 Ft/cs), egyéb zöldségeket és nyíló jácintokat is kiraktak a kofák, aztán beljebb a sarki sütödés és elektronikai cikkes fogadta a betérőket. Az olvadó jégtől csöpögő pavilonok között láthattunk regénykönyveket egy százasért, csicsa melltartókat 800-ért, és megkérdeztük a sokak által árult külföldi mézes tortalap árát is. A jó A/3 méretű sütialap csomagjáért 600 forintot kért az egyik nő.

zsibi1Fotó: Vass Attila

Beszéltünk olyan vásárlóval, Andrással is, aki örömmel újságolta, hogy a máshol hatezerbe kerülő csaptelep-alkatrészt 1500-ért tudta megkaparintani itt az imént. Tovább menve a jókora hókupacok között, az is látható volt, hogy a zsibizők nemcsak turkálós ruhákat, szerszámokat, régi szexlapokat, retro bútorokat és márkás tévéket is beszerezhetnek ezen a kultikus helyen, hanem például herendi nippeket, műanyag giccseket, no és persze mindenféle éhségcsillapítót is.

Ilyen csemege a fokhagymás-tejfeles lángos (amiért hosszú sor kígyózott most is), valamint a kínai és a lacipecsenye is. Ezek megkóstolása pedig olyan „kötelező program” a Zsibiben, mint vásárlás előtt az alkudozás. Gizus is, akivel az ukrán kóláknál elegyedtünk szóba, azért sietett, mert a párjával a hátső lángosárushoz fixálta le a randijukat, 11-re.

A bámészkodás viszont szerencsére ingyen van – habár igaz, az egyik vicces kedvű kereskedő pont ezt írta ki: „Nézelődés 10 perc 500 forint”.

VA


Debrecen - A Zsibogó talán a múlt század utolsó három évtizedében élte igazi aranykorát. Ebből az időszakból válogattunk hangulatos retró fotókat, jó szórakozást hozzájuk! A Vágóhíd utcai használtcikk-piacra bárki kimehetett, leszurkolta a helypénzt, leterített a földre egy pokrócot, melyre kirak...