Kilépések

2020.03.03. 10:21

Feloszlott a Jobbik bakonszegi és egyeki szervezete

Emellett Orosz Gyula egyeki elnök bejelentette, a párt nyugdíjas tagozatának országos alelnöki posztját is elhagyja.

– A mai napon kilépek a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, egyben lemondok az egyeki szervezet elnöki, valamint a Jobbik nyugdíjas tagozatának országos alelnöki posztjáról. A tisztújító kongresszus óta eltelt időben tapasztalható, a párton belüli bolsevista tisztogatási folyamat, majd az érdemtelen, alkalmatlan megélhetési percemberek pozicionálása számomra elfogadhatatlan. Mint ahogy vállalhatatlan az az új irányvonal is, amely a nemzeti ügyekből való kihátrálást jelenti. Én nem akarok a „baloldali választóknak megfelelni”, ez nem fér bele az én konzervatív, jobboldali értékrendembe – írja közleményében Orosz Gyula. – Mivel rajtam kívül még egy tagtárs kilép, így megszűnik az egyeki szervezet is – tette hozzá a volt egyeki elnök.

Bakonszegen is megszűnik

A közelmúltban feloszlott a Jobbik bakonszegi szervezete, a tagság kétharmada pedig kilépett a pártból – tudtuk meg egy másik közleményből. – A tisztújításkor a választókerületünk vezetői azért nem engedték, hogy a megyei küldöttekkel szervezetten utazzunk a kongresszusra, mert nem értettünk egyet Jakab Péter politikájával, nem szavaztuk volna meg a jelöltjeit. Mivel más módon nem tudtunk eljutni a kongresszusra, így a szervezetünk képviselet nélkül maradt. Kirekesztettek bennünket a demokratikus döntéshozatalból, ami nem más, mint választási csalás! Ezt nem tűrhettük, ezért feloszlott a bakonszegi Jobbik – tudatták a helyi szervezet volt tagjai.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában