Seres Mária lett Mátraverebély polgármestere, Monokon váltás van

A Civil Mozgalom vezetője nyerte az önkormányzati választást Mátraverebélyben. A nyíregyházi Seres Mária kezdetben kétlakiságra készül, de hamarosan állandó otthont is berendez magának a nógrádi településen.

Monokon a Fidesz-KDNP jelöltje az adatok teljes feldolgozottsága utáni eredmények szerint kiütötte a polgármesteri székből a település eddigi vezetőjét, a szociális kártyáról elhíresült Szepesi Zsoltot.

Mátraverebélyben négy polgármester-jelölt indult, a Civil Mozgalom vezetője 45,31 százalékkal győzött. Seres Mária a Független Hírügynökségnek elmondta: önellátó, gazdálkodó településsé akarja alakítani Mátraverebélyt. Mint mondta, ezért még sokat kell tenni, hisz az utóbbi években a cigány kisebbséggel való együttélés problémáiról, illetve a bűnözésről volt ismert Mátraverebély, amelyet éppen emiatt választott mozgalmának gyakorlati terepévé.

Monokon a segély helyett bevezetett szociális kártya kapcsán ismertté vált Szepesi Zsolt eddigi polgármestert a szavazatok teljes feldolgozottsága szerinti adatok alapján a Fidesz-KDNP jelöltje, Demeterné Bártfai Emese váltja a polgármesteri székben. A kormánypárti jelölt a szavazatok 58,02 százalékát szerezte meg, szemben a független Szepesi 41,44 százalékával és a szintén függetlenként indult Csikós Sándor 0,54 százalékával.

– Független Hírügynökség –