Sérültek sportnapja

Több százan sportoltak együtt két napon keresztül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat győri sportnapján.

A résztvevők mindegyike sérült, többségük mozgáskorlátozott vagy értelmileg akadályozott. A szeretetszolgálat 13. alkalommal szervezte meg nekik a sportnapot, ahol ügyességi játékokban, sorversenyekben, vagy éppen úszásban mérhették össze tudásukat. Vesztesek pedig nem voltak, mindenki aranyérmet kapott.

Négy megyéből több mint 400-an neveztek az idei sportnapra. A kisalföldi megyeszékhelyre Fejér, Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeztek elsősorban mozgáskorlátozott és értelmileg sérült emberek, hogy együtt sportolhassanak.

Ruffné Reszter Gabriella, a győri Fekete István Általános Iskola konduktora évek óta foglalkozik mozgáskorlátozott fiatalok úszásoktatásával. A Független Hírügynökségnek elmondta: nem sok lehetőségük van a fiataloknak úszni. Az uszodák egy része ugyanis még mindig nem akadálymentesített, másrészt pedig sokszor azt is nehéz megoldani, hogy a sérültek eljussanak ezekbe a létesítményekbe.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyebek mellett ezért is szervezi meg immár 13 éve a sportnapját, hogy minél több sérült embernek legyen lehetősége mozogni. A kétnapos rendezvényen egyebek mellett sorversenyek, ügyességi játékok és sakkjátszmák várták a résztvevőket. A mérkőzéseken pedig nem voltak vesztesek, mindenki aranyérmet kapott.

– Független Hírügynökség –