Senki sem okozott neki csalódást

Senki sem okozott neki csalódást
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Tone Tiselj, a Loki vezetőedzője biztos abban, hogy tartani tudják a színvonalat a következő idényben is.

Jött, látott és szinte mindenkit magával ragadott. A DVSC-TVP nem várt bravúrt elérve a negyedik helyen zárta a bajnokságot, s ebben elévülhetetlen érdemei vannak a december óta regnáló vezetőedzőnek, Tone Tiseljnek.

A szlovén mester habitusát gyorsan megszerették Debrecenben, a szurkolók kedvencévé vált, de mint megtudtuk, ő is csak elismerően tud beszélni a Loki drukkereiről. Tiselj a nyári szünetben vállalkozott az elmúlt időszak értékelésére, de már előre is tekintett.

Mit tart a szezon legnagyobb sikerének?

Tone Tiselj: Azt, hogy a csapat nagyon nyitott volt az újfajta munkára, kitűnő közösségi szellem alakult ki, illetve egymásra talált a gárda és szurkolótábora.

Van valamilyen hiányérzete az idénnyel kapcsolatban?

Tone Tiselj: Nincs. A csapat túlteljesítette az előzetes elvárásaimat. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden játékosnak, a szakmai stáb tagjainak, a menedzsmentnek és a szurkolóknak.

Mi volt a Loki legnagyobb erénye ebben a bajnokságban?

Tone Tiselj: A csapatszellem, a lányok és a klub profi hozzáállása, továbbá a szurkolóink támogatása.

Kik azok a játékosok, akik a vártnál jobban teljesítettek? Van olyan kézilabdázó, akiben csalódott?

Tone Tiselj: Minden játékos jobban teljesített az általam vártnál, senki sem okozott csalódást.

Ön szerint is Marija Garbuz volt a szezon legjobb játékosa?

Tone Tiselj: Nem szeretek egyénekben gondolkodni. Számomra a legjobb a csapat volt, és ennek a közösségnek egy nagyon fontos tagja Marija.

Tone Tiselj | Fotó: Derencsényi István Tone Tiselj | Fotó: Derencsényi István ©

Szembetűnően remek a kapcsolata a szurkolótáborral. Rengeteg helyen megfordult már, a debreceniek miben mások, mint a többi drukker?

Tone Tiselj: Hihetetlenül jó a kapcsolat a drukkerek és a csapat között Debrecenben, hosszú edzői pályafutásom során még nem találkoztam ilyen szurkolótáborral. Ez az első alkalom, amikor azt tapasztalom, hogy a szurkolók motivációs és köszönetnyilvánító videókat, illetve koreográfiákat készítenek, de van számomra egy sokkal fontosabb dolog. Akkor is mellettünk állnak, amikor rossz napunk van, és tüzelik a játékosokat. Szóval még egyszer meg szeretném köszönni a szurkolóinknak, amit egész évben tettek értünk!

Mennyire elégedett az új keret kialakításával. Szeretne még igazolni játékost?

Tone Tiselj: Elégedett vagyok, teljes a keret. Akartunk igazolni néhány tehetséges magyar játékost, de nem jártunk sikerrel.

Erősebb lesz a következő szezonban a Loki?

Tone Tiselj: Ezt nehéz előre megjósolni, de biztos vagyok benne, hogy tartani tudjuk a színvonalat. Az előttünk álló évben azonban nagyobb erőpróbák elé lesz állítva a csapat, mert Európában is helyt kell állnunk. Emellett erősödött a bajnokság, s nem lesz rájátszás, ami kedvezett nekünk.

Mik a célok a következő idényre?

Tone Tiselj: Magasabb szinten szeretnénk dolgozni és teljesíteni. Meg akarjuk találni azt az ideális összetételt, amellyel majd tartósan a legjobb négy közé tudunk kerülni a bajnokságban, ugyanis ez a klub hosszú távú célja. S természetesen szeretnénk fenntartani a kiváló kapcsolatot a szurkolóinkkal.

Mivel tölti a pihenőjét?

Tone Tiselj: Azt már korábban is elmondtam, hogy Debrecen csodálatos város, csak a hegyek hiányoznak nagyon. Így leginkább a szlovén hegyekben kerékpározok.

Köszönet a fordításért Bereczky Bencének.

HBN-BN