Senánszky volt az uszonyos vébé egyik legnagyobb sztárja

Senánszky Petra
Senánszky Petra - © Fotó: Magánarchívum
Jantaj – Nagyszerűen szerepelt a kínai Jantajban zajló uszonyosúszó világbajnokságon a hatfős magyar válogatott, amely három arany- és egy bronzéremmel zárt, ezzel az éremtáblázaton az előkelő negyedik helyet foglalja el.

Csapatunk még eredményesebb lehetett volna, ha a több számban is éremesélyes, világ- és Európa-bajnok Kanyó Dénesnek az utolsó pillanatban betegség miatt nem kellett volna lemondania az utazásról.

A búvársportok közé tartozó sportág idei legnagyobb világversenyének negyedik versenynapján nem született magyar érem. A 19 éves Kosara Géza a férfiak, a 18 esztendős Kardos Laura pedig nők 800 méteres felszíni úszó számában lett nyolcadik. A női 4×100 méteres felszíni úszásban a Senánszky, Kovács, Varga, Kardos összeállítású magyar váltó – épphogy lecsúszva a döntőről – a kilencedik helyet szerezte meg.

A világbajnokság egyik legnagyobb sztárja Senánszky Petra volt. A három aranyérme mellé két világcsúcsot is úszott 21 éves debreceni versenyző elmondta: a vb után elsősorban a Világjátékokra koncentrál majd:

“Nagyon örülök, hogy a tavalyi Eb után a világbajnokságon is sikerült tripláznom, és idén is tovább tudtam javulni. Jó úton járunk, a fő cél a Világjátékok, érzem, hogy még mindig sok van bennem. Mindenkinek köszönöm a sok biztatást, hatalmas erőt ad.”

Senánszky edzője, Kókai Dávid elmondása szerint ilyen vb-szereplésről álmodott:

„Sokat dolgoztunk ezekért az eredményekért. Most egy kis pihenés jön, ősztől lesznek újabb versenyeink. Ki kell pihennünk ezt a világbajnokságot.”

A nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményének számító következő Világjátékokat 2017-ben rendezik meg a lengyelországi Wrocławban.

– Bányász Árpád –