Senánszky Petra újabb világrekordja, hét debreceni világkupa aranyérem

Akt.:
Senánszky Petra újabb világrekordja, hét debreceni világkupa aranyérem
© Fotó: Debreceni Búvárklub
Debrecen, Lignano – Tovább faragják csúcsaikat a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói, akik ezúttal a sportág világkupa-sorozatának idei 3. állomásáról, az olaszországi Lignanoból tértek haza összesen hét aranyéremmel, és számtalan kimagasló időeredménnyel.

Senánszky Petra tovább döntögeti saját világrekordjait, ezúttal az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban csapott célba káprázatos idővel, utcahosszal maga mögött hagyva az egyébként igen népes és erős mezőnyt. Emellett magabiztosan győzött a 100 és a 200 méteres versenyben is, amivel már 9 (!) világkupa-elsőségnél jár az idei évben.

Hasonlóan termeli idén az aranyérmeket a juniorok mezőnyében a még csak ifjúsági korú Szabó Anita, aki ezúttal is megnyerte mindhárom egyéni versenyszámát, a 400 méteres felszíni úszásban ráadásul tovább javította a korosztályos országos rekordot, idén már 3. alkalommal.

Szűcs Rebeka bravúros ezüstöt szerzett a junior lányok között, valamint újabb világbajnoki szintidőt teljesített a 200 méteres felszíni úszásban, tovább biztosítva ezzel helyét a nyári junior vb-re utazó válogatott keretben.

A világkupa-sorozatban először sikerült a felnőtt női 4×100 méteres váltó versenyben a Debreceni Búvárklub csapatának diadalmaskodnia, a Szabó Anita, Senánszky Flóra, Szűcs Rebeka, Senánszky Petra összeállítású csapat remek idővel győzött.

Összességében 7 arany-, és 1 ezüstéremmel zárták a debreceniek az idei világkupa-sorozat olaszországi versenyét, amellyel összesen idén már 20 (!) aranyéremnél tartanak az egyre nagyobb presztízzsel bíró nemzetközi kupasorozatban.

– Debreceni Búvárklub –
hirdetés