Nagyvilág

2008.06.25. 11:20

Lemészárolták az elrabolt törzstagokat Pakisztánban

<p>Pakisztán - A tálib fegyveresek megöltek 22 idős pakisztáni törzstagot azok közül, akiket kedden raboltak el az afganisztáni határ közelében - közölte szerdán a dél-vazirisztáni tartomány egyik elöljárója.</p>

Az eset Dzsandola városa mellett történt, ahol a tálib harcosok a kormányhoz hű törzsek tagjaival keveredtek konfliktusba.

"Információink szerint Kiriwam faluban megtalálták a békebizottság 22 tagjának holttestét" - mondta Barkatullah Marwat, a tartományi kormányzat illetékese. "Az áldozatok némelyikét lelőtték, míg másoknak elvágták a torkát"- tette hozzá.

Az úgynevezett békebizottság egy olyan, törzsi vezetőkből és törzstagokból álló testület, amely az iszlamabadi kormányzatot segíti a pakisztáni békefenntartásban. A békebizottság 27 tagját rabolták el előzőleg a tálib fegyveresek a Dzsandola környékén kitört harcok során. Az elraboltak többsége idős törzstag volt, aki korábban elkötelezte magát a pakisztáni kormány mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!