Senánszky Petra tovább faragja a világcsúcsait

Akt.:
Senánszky Petra
Senánszky Petra - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Idén már harmadik alkalommal javított saját világrekordján Senánszky Petra, a Debreceni Búvárklub hatszoros világbajnok uszonyosúszója, aki ezúttal a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban úszott fantasztikus időeredményt. A Dobó Kupa elnevezésű, hagyományos egri uszonyosúszó versenyen korábbi idejénél több mint 3 tizedmásodperccel teljesítette gyorsabban a távot, amivel 8 héttel a világbajnokság előtt meggyőző fölénnyel jár a riválisai előtt.

A fiatalabbak is remekül teljesítettek, hiszen az ifjúsági lányok mezőnyében Szabó Anita, a gyermek fiúk között pedig Lipők Larion úszott korosztályos országos csúcsot, ami igazán biztató a 3 hét múlva esedékes Gyermek – Ifjúsági – Felnőtt Országos Bajnokság előtt.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

Kemény munka áll mögöttünk, az úszott idők azt mutatják, hogy jó úton járunk. Különösebb pihenő nem járt a verseny előtt, így igazán értékesek ezek a kiváló időeredmények, hiszen a nagyobb iramú, versenytempójú edzések még csak most következnek majd, bízom benne, hogy az újabb lökést fog adni a csapat minden tagjának. Közelednek a világbajnokságok, a felnőttre Senánszky Petra és Kosina Gergő már biztosan utazik, a junioroknál pedig Szabó Anita és Szűcs Rebeka váltott már repülőjegyet. Mindannyian rendkívüli edzésmunkát végeznek, bízom benne, hogy idén is képesek lesznek világraszóló eredményeket produkálni” – mondta Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub vezetőedzője.

A debreceniek az éremtáblázaton is és a csapatversenyben is az élen végeztek az egri megmérettetésen, legközelebb pedig 3 hét múlva, ugyanezen a helyszínen versenyeznek majd az Országos Bajnokságon.

– Debreceni Búvárklub –