Senánszky Petra mindent vitt

A Szabó Anita–Senánszky Flóra–Szűcs Rebeka–Senánszky Petra összeállítású váltók harmadik lett a 4x100 méteres uszonyos felszíni úszásban, óriási országos csúcsot úszva
A Szabó Anita–Senánszky Flóra–Szűcs Rebeka–Senánszky Petra összeállítású váltók harmadik lett a 4x100 méteres uszonyos felszíni úszásban, óriási országos csúcsot úszva - © Fotó: Facebook
Debrecen, Eger – Rengeteg érem és jobbnál jobb idők születtek az egri viadalon.

Egerben rendezték meg a hétvégén az uszonyos úszók Világkupa-sorozatának idei második fordulóját. Népes mezőny gyűlt össze a magyarországi viadalra, 16 ország 380 úszója ugrott vízbe. A magyarok, köztük a Debreceni Búvárklub növendékei ismét hihetetlen teljesítménnyel rukkoltak elő, futószalagon szállították az érmeket.

Világcsúcs!

Senánszky Petra az 50, 100, és 200 méteres uszonyos gyors­úszásban sem talált legyőzőre, ráadásul 100-on 46.65-ös időeredményével világcsúcsot úszott.

Kosina Gergő az 50 méteres uszonyos gyors­úszás döntőjében bronzérmet szerzett, a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban a dobogó második fokára állhatott fel, míg fő számában, a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban a világ második legjobb idejével aranyérmet nyert.

A női váltók 4×50 méteres uszonyos gyorsúszásában a Debreceni Búvárklub bizonyult a legjobbnak, a Szabó Anita–Senánszky Flóra–Szűcs Rebeka–Senánszky Petra összeállítású váltó pedig a 4×100 méteres uszonyos felszíni úszásban harmadikként zárt.

Szűcs Rebeka 400 méteres búvárúszásban világbajnoki kvalifikációt érő időt úszott, és negyedik helyen végzett a 100 méteres uszonyos gyors­úszásban, ahol Kiss Blanka lett a harmadik. Szűcs a 400 méteres uszonyos felszíni úszásban a 10. helyet csípte meg, ugyanebben a számban Szabó Anita hetedikként végzett. Senánszky Flóra 13. helyezést ért el a 100 méteres uszonyos felszíni úszásban, Makszim Csenge a 19., Kiss Blanka pedig a 22. pozícióban végzett az uszonyos felszíni úszásban.

HBN
hirdetés