Semmi nem jött össze a Balmaznak

Akt.:
Póti Krisztián (6-os) szerint nem volt három gólnyi különbség a csapatok között
Póti Krisztián (6-os) szerint nem volt három gólnyi különbség a csapatok között - © Fotó: Égerházi Péter
Balmazújváros – Póti Krisztián elárulta, a diósgyőriek ellen sem megszeppenve futnak ki a pályára.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő nem tudta folytatni jó sorozatát a bajnokságban, hiszen a hétvégén hazai környezetben 3–0-ra alulmaradt a Budapest Honvéd ellen, a címvédő góljain Gazdag Dániel, Davide Lanzafame, valamint Eppel Márton osztozott.

Peches fejes

– Védekezésben és támadásban sem működött olajozottan a gépezetünk – nyilatkozta lapunknak Póti Krisztián.

Hátul hiányzott a kellő agresszivitás, nagy távolság tátongott az egyes csapatrészek között, míg elöl nem igazán tudtunk ígéretes helyzeteket kialakítani. A fővárosiak változtattak az eddigi taktikájukon, hiszen négy védő helyett ezúttal három futballista alkotta a hátsó alakzatot. Jobban játszott ellenfelünk, a kispestiek ránk tudták erőltetni az akaratukat. Ennek ellenére irreálisnak gondolom a háromgólos különbséget, hiszen a vendégek egyik találata egy hatalmas lövés után született, míg egyszer egy tizenegyest értékesítettek.”

– A mérkőzésen szerencsénk sem volt, hiszen az elején, 0–0-s döntetlennél Arabuli fejese a kapufán csattant, ha a labda a kapuba köt ki, teljesen másképp is alakulhatott volna az összecsapás. Amennyiben megszerezzük a vezetést, lehetőségünk lett volna veszélyes kontrákkal operálni. Egy-egy bajnokin ilyen apró nüanszok is eldönthetik a három pont sorsát – mutatott rá Póti, aki ezúttal nem a bekksor szélén, hanem a tengelyben jutott szóhoz. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ez a poszt komolyabb felelősséggel jár, nagyobb koncentrációt igényel. Hozzátette, elsősorban középső védőként tekint magára, de ott igyekszik segíteni a Balmazújvárosnak, ahol a vezetőedző számít rá.

Nem tartanak tőlük

A hajdúságiak az OTP Bank Liga következő játéknapján Debrecenben lépnek pályára, ahol a DVTK-val mérik össze az erejüket szombaton 15.30-tól.

– Szép emlékeket őrzünk a diósgyőriekről, hiszen a nyáron négygólos diadalt arattunk ellenük. Azon a találkozón gyakorlatilag minden sikerült nekünk. Szervezett gárda vár ránk, a miskolciak az utóbbi hetekben szorgosan gyűjtögetik a győzelmeket. Valószínűleg parázs ütközetet láthatnak a nézők, a hangulat biztosan remek lesz. Szerintem egyik riválisunktól sem kell félnünk, ezt a meccset is szeretnénk sikerrel zárni – fogadkozott Póti Krisztián.

HBN-BÁ