“Semmi előjele nem volt ennek a fájó kudarcnak”

Karnik Szabina
Karnik Szabina - © Fotó: Kovács Anikó
Debrecen – Még nem tudta azt játszani a Loki, amit az új vezetőedző kért.

Nem várt, kellemetlen pofonba szaladt bele a DVSC-TVP a 2016-os esztendő első mérkőzésén, a piros-fehérek 27–22-re kikaptak az MTK Budapest csapatától bajnoki összecsapáson. A vereség azért volt nagyon meglepő, mert a december elején edzőváltáson átesett gárda háza tájáról jó hírek érkeztek a felkészülést illetően, így a szurkolók bíztak benne, hogy a szlovén szakember, Tone Tiselj győztes meccsel mutatkozik be a Loki kispadján.

Erre nem számított

– Bevallom, még mindig a vereség hatása alatt vagyok – kezdte a beszélgetést Karnik Szabina, a Loki jobbátlövője. – Semmi előjele nem volt ennek a fájó kudarcnak. Sejtettem, nem lesz egyszerű mérkőzés, de azt nem gondoltam, hogy kikapunk, ráadásul ilyen simán. Voltak periódusok, amikor reménykedtem, hogy esetleg fordíthatunk, de nem igazán volt olyan kapaszkodó a játékunkban, amire építhettünk volna. A védekezésben már nem a régi, de még nem az új szisztémát játszottuk, mintha megragadtunk volna a két szint között. Nem faultoltunk és a blokkok is elmaradtak, ráadásul a beállót is meg tudták játszani, ennek következtében Dakos hat gólt lőtt. Való igaz, mi inkább Liliána Gorilszkára készültünk, de nem itt ment el a mérkőzés. Mivel nem volt jó a védekezés, elmaradtak a gyors gólok, a felállt védelemmel pedig nem tudtunk mit kezdeni – fogalmazott a Hajdú-bihari Naplónak a játékos, akitől megkérdeztük, mi lehetett a gyenge produkció oka.

– Konkrét választ nem tudok, de talán az is közrejátszott, hogy mindenki nagyon akart bizonyítani, s átestünk a ló túloldalára. A bemelegítésnél még láttam a tüzet a szemekben, viszont az akarás a meccs előrehaladtával egyre csökkent – mondta a Szacsa becenévre hallgató kézis.

Újabb komoly kihívás

Kíváncsiak voltunk arra is, miként reagált a vereségre a csapat szlovén vezetőedzője. – A meccs után Tone Tiselj azt mondta, sajnos vannak ilyen pofonok az életben, de ezen túl kell lépnünk, mert pénteken nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Vác ellen, ahol tudásunk legjavát kell nyújtanunk – zárta a beszélgetést Karnik Szabina.

HBN-BN


Vereséggel debütált Tiselj a kispadon
Debrecen – Az exdebreceni Dakos Noémi remeklésével az MTK öt góllal legyőzte a DVSC-TVP-t.

hirdetés