Sem pánik, sem ügy nincs

Sem pánik, sem ügy nincs
Bernáth Csaba úgy véli, a Loki nyíregyházi győzelme után ismét nyílt a bajnokság.

Hamar feledtette a múlt heti, Üllői úti kisiklását a DVSC-TEVA gárdája, a bajnokcsapat kedden magabiztosan nyerte meg a keleti rangadót a Nyíregyháza Spartacus vendégeként. A piros-kékek az első negyedórában ugyan néhány veszélyes akcióval ráijesztettek a cívisvárosiakra – egy ízben Verpecz és a kapufa közös erővel hárított –, ám a meccs hátralévő szakaszában a lokisták akarata érvényesült és Mijadinoszki, Feczesin, valamint Coulibaly góljainak köszönhetően 3–0-ás győzelmet arattak. A vendéggárda védelmének jobb oldalán szerepet kapó csapatkapitány, Bernáth Csaba értékelt az összecsapás másnapján.

Botlik még a Vidi

– Érezhetően tartott tőlünk a Nyíregyháza, inkább a kontratámadásokra rendezkedtek be a hazaiak. Ennek ellenére az első percekben nekik voltak veszélyesebb megmozdulásaik és ha nincs az a hatalmas Verpecz-bravúr, bizony bajba is kerülhettünk volna. Az idő előrehaladtával azonban átvettük az irányítást, a vezetőgólunkat követően pedig már nyugodtabbá vált a játékunk.

Nem forgott komoly veszélyben a győzelmünk, bár játékban nyújthattunk volna többet is… – fogalmazott kritikusan a kapitány, aki szerint a keddi produkcióra azért gyakorolt némi hatást a ferencvárosi kisiklás. – Úgy futottunk ki a nyíregyházi stadionba, hogy levontuk a Fradi elleni mérkőzés tanulságait. Az a meccs nem jól sült el, kiegyenlített játékot hozott, de sajnos a gólt nem mi szereztük. A peches összecsapást követően több újságban leírtak bennünket és a Videotont már-már kihirdették győztesnek, de mi ezzel akkor sem és most sem foglalkozunk. Számolgatnunk is fölösleges, hiszen teljesen nyílt még a bajnokság végkimenetele: négy pont a hátrányunk, ráadásul a Videoton még jön a Nagyerdőre is. Biztos, hogy fognak még botlani a székesfehérváriak, igyekeznünk kell minél több pontot gyűjteni és meglátjuk, ez mire lesz elég. Most csak a Kaposvár elleni, pénteki meccsünkre fókuszálunk, a Rákóczi ellen a győzelem reményében futunk majd ki a gyepre. Kellő agresszivitásra és összpontosításra lesz szükség a zöld-fehérek ellen, úgy vélem, ha hozzuk azt, amit tudunk, akkor nem lehet probléma – nyugatta meg a drukkereketBerni.

A játékkal foglalkoznak

A szurkolók idegeit éppenséggel egy újabb – könnyen meglehet, hogy csupán kreált – Rudolf-ügy is borzolhatta a napokban: a sportnapilap úgy értesült, a válogatott támadó igencsak nehezményezte, hogy nem került be a Fradi elleni keretbe és ezért nemtetszésének adott hangot az Albert-stadionban. A Napló kérdésére Rudi azt válaszolta, azért nem kapott szerepet a zöldek ellen, mert sérült volt, a sajótban megjelent többi állítással nem tud, nem is akar mit kezdeni.

– Megbeszéltük az öltözőben, hogy nem foglalkozunk ezzel a történettel, azt tesszük, ami a dolgunk. Szeretnénk újra az élen végezni, ezért továbbra is csak futballra koncentrálunk – kommentálta a történetet Bernáth Csaba. HBN-TN

Címkék: , , ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek