Segítségnyújtás egy debreceni kereszteződésben: azonnal tudta a biztonsági őr, mit kell tennie

A Rigó utca és a Gizella utca kereszteződése
A Rigó utca és a Gizella utca kereszteződése - © Forrás: Google Street View
Debrecen – Egy fegyveres őr segített azon a férfin, aki rosszul lett csütörtökön Debrecenben – tudatta a megyei rendőr-főkapitányság.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársa március 21-én 11 óra 30 perc körül szolgálatteljesítése után tartott haza, amikor észrevette, hogy a debreceni Rigó és Gizella utcák kereszteződésében egy gépkocsi indokolatlanul lassan közlekedik – áll a police.hu-n megjelent közleményben. Az előtte haladó autó feltűnően lassított, majd megállt, azonban annak sofőrje még hosszan nyomta a féket.

A híradásból kiderül: a fegyveres biztonsági őr kiszállt a járművéből, és a másik gépkocsihoz sietett, ahol azt tapasztalta, hogy a sofőr rosszul lett. A férfi a feltett kérdésekre válaszolni nem tudott, ezért segítője egyből hívta a segélyhívó számot, valamint a mentők kiérkezéséig elsősegélyt nyújtott, és stabil oldalfekvésbe helyezte a férfit.


Debrecen - A belvárosban esett össze ma reggel az a férfi, akinek azonnal több járókelő és egy rendőr járőr páros sietett a segítségére - olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalának csütörtöki bejegyzésében. A posztból kiderül, hogy a beteg nem lélegzett, az újraélesztést így azonnal...