Segítségért mentek be, de a gyanú szerint táskával jöttek ki

Segítségért mentek be, de a gyanú szerint táskával jöttek ki
© Fotó: police.hu
Debrecen – A két férfi lerobbant autójuk megjavításához akart segítséget kérni, de inkább elloptak egy táskát – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A debreceni rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A police.hu-n megjelent közlemény szerint egy nő tett bejelentést a rendőrségre augusztus 17-én 6 óra 30 perc körül arról, hogy debreceni ingatlanjának előszobájába ismeretlenek besurrantak, és elloptak egy táskát. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. Cz. József és Cz. Krisztián gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerték a bűncselekmény elkövetését. A két debreceni férfi elmondta a nyomozóknak, hogy műszaki hiba miatt tolták az autójukat, amikor a sértett házához érve az jutott eszükbe, hogy bemennek és segítséget kérnek a gépkocsi megjavításához. A tájékoztatás szerint a férfiak azonban az előszobában meglátták a sértett táskáját, és úgy döntöttek, inkább ellopják azt, az autót pedig tolják tovább.

t1Fotó: police.hu

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfiak két hasonló Debrecenben elkövetett bűncselekménnyel is kapcsolatba hozhatóak. A nyomozók augusztus 29-én a bűncselekmények helyszínén hallgatták ki a gyanúsítottakat.

t3Fotó: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság a 32 éves Cz. Krisztiánnal, valamint 22 éves társával szemben 3 rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.