“Segítség” kellett a büntetés megkezdéséhez

Debrecen – A debreceni rendőrök elfogtak két férfit, akiket a bíróság azért körözött, mert nem kezdték meg jogerős büntetésük letöltését.

A járőrök 2015. február 23-án 12 óra 10 perckor Debrecenben, a Monostorpályi úton található társasházban igazoltattak egy férfit. A rendőrök megállapították, hogy a 42 éves Sz. Gáborral szemben a Debreceni Törvényszék BV. Csoportja elfogatóparancsot adott ki, mert jogerős szabadságvesztésének letöltésére a büntetés-végrehajtási intézetbe nem vonult be. Az egyenruhások a helyi lakost elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahonnan a büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.

A Létavértesi Rendőrőrs munkatársai 2015. február 23-án 20 óra 30 perckor megjelentek egy létavértesi családi ház előtt, mert olyan információjuk volt, hogy ott egy körözött férfi tartózkodik. A rendőrök a helyszínen igazoltatták V. Zsoltot, akit elfogtak, mivel megállapították, hogy vele szemben a Debreceni Törvényszék BV. Csoportja azért bocsátott ki körözést, mert nem kezdte meg a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését. A járőrök a 34 éves helyi lakost előállították a Létavértesi Rendőrőrsre, ahonnan átvitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –