Magyarország

2018.01.30. 18:53

Időjárás-jelentés - 2018. január 30.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Európában a hideg levegő helyzete lényegesen nem változott az elmúlt napok során. A balti államok, Fehéroroszország és Ukrajna keleti határaitól északkeletre, valamint a Skandináv-félsziget északi felén továbbra is hideg, téli az idő. Több helyen havazik, és nagy területen napközben sem emelkedik -10 fok fölé a hőmérséklet. A kontinens nagyon részén ugyanakkor enyhe az idő. Tegnap a Pireneusi-félsziget nyugati és déli felén, Dél-Olaszországban, a Balkán-félszigeten és a Kárpát-medencében is több helyen 15 fok fölé melegedett fel a levegő. A sopronhorpácsi 18 fokos maximum április második felének megfelelő hőmérséklet hazánkban. A nyugati magasnyomás és a középpontjával a Balti-tenger térségében örvénylő ciklon közös áramlási rendszerében - a Brit-szigetektől a Germán-Lengyel-alföldön keresztül egészen a Fekete-tenger északi medencéjéig - egymást követik az időjárási frontok, változékony, többfelé szeles, de ott is többnyire enyhe az idő. A Kárpát-medence ennek az átviteli sávnak a peremén helyezkedik el. A térségünket elhagyó hidegfront után szerdán már egy nyugati ciklon előoldalára kerülünk.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Kezdetben gyengén felhős idő lesz. Éjszaka a Dunántúlon, szerdán napközben északkeleten is tartósabban több lehet a felhő, napos időszakokra főként a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén számíthatunk. Csapadék nem várható. Estétől mérséklődik a légmozgás, szerdán többfelé megélénkül a déli szél.

A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet többnyire +2 és -4 fok között valószínű, a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal. Az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben pedig -5 fok alá is hűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán nagyrészt 5 és 10, az ország északkeleti harmadán 2 és 5 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!