Segélykoncertet ad a Tankcsapda

Segélykoncertet ad a Tankcsapda
A mozgalmas nyári hónapokat követően, másfél hónapos pihenő után november 13-ától újra koncertezik a Tankcsapda. A banda december 10-én Ajkán jótékonysági koncertet tart a vörösiszap-katasztrófában kárt szenvedettek megsegítéséért.

A nagy fesztiválszezon zárásaként, szeptember 16-án jelent meg a Tankcsapda pályafutásának eddigi legnagyobb koncertjét bemutató dupla DVD. A 2009-es Sziget fesztiválos jubileumi koncertről tizenhét kamerás felvétel készült, hatalmas látványos show keretében akkor az együttes 20. születésnapját, csaknem negyvenezer rajongó ünnepelte a debreceni zenészekkel.

Sokan fogtak össze

A DVD megjelenését pár hetes pihenő követte, ám ennek mostantól vége, az elkövetkezendő két hónapban több városban is látható még év végéig a zenekar – értesültünk Bakó Csaba sajtófőnöktől.

„December 31-ig nyolc koncerten lehet látni bennünket – mondta Lukács Laci. Szlovákiában és Dublinban is játszunk, és nagyon fontos, hogy december 10-én, Ajkán jótékonysági koncertet tartunk a vörösiszap-katasztrófában kárt szenvedett emberek megsegítéséért. A történtek kapcsán nagyon sokan fogtak össze, hogy – különböző módon, de – segítséget nyújtsanak mindazoknak, akik az ipari és környezeti katasztrófa miatt nehéz helyzetbe kerültek.

Sok kicsi sokra megy

A saját eszközeinkkel, a zenével és nem utolsósorban a decemberi koncertsorozat főtámogatójának, a Molnak a hathatós segítségével igyekszünk a magunk módján mi is kivenni a részünket az országos összefogásból. A december 10-ei ajkai koncert teljes bevételét jótékony célra fordítjuk, ezért arra biztatunk mindenkit, jöjjön el erre a koncertre, és a belépő megvásárlásával segítsen, hogy minél több pénzt tudjunk átadni azoknak, akiknek most valóban nagy szükségük van minden támogatásra! Bízunk benne, hogy a »sok kicsi sokra megy« elv itt is érvényesül, és közösen, valódi és kézzelfogható segítséget nyújthatunk!” – fogalmazott a Tankcsapda frontembere.

A Tele a Tankot 2010 koncertsorozat december 18-án zárul Budapesten a Syma Csarnokban.

Tankcsapda-koncertkörút
„Tele a tankot, 2010. tél”

11.13. Karva (SK) Kultúrház
11.14. Budapest Fridge Fesztivál
11.27. Dublin (IRL) Crawdaddy
12.03. Pécs Zion*
12.04. Szombathely Oladi Ámk*
12.10. Ajka Kaszinó* SEGÉLYKONCERT
12.11. Kecel Sportcsarnok*
12.18. Budapest Syma Csarnok*
*Vendégzenekarok: Wisdom – Hangtapasz
Jegyelővételi és további információ: www.tankcsapda.com