Sebestyén Júlia a Sportcentrumnál!

Az Európa-bajnok műkorcsolyázó a debreceni tehetségeknek adja át tudását.

Világsztárral erősített a Debreceni Sportcentum-SI: Sebestyén Júlia csatlakozott az egyesület kontingenséhez, ahol a műkorcsolya szakosztály szakmai koordinátoraként dolgozik majd. Sebestyén Júliát nyugodtan nevezhetjük az elmúlt évtized legjobb magyar női műkorcsolyázójának, hiszen kilenc országos bajnoki elsősége mellett 2004-ben a kontinens legjobbja lett. Az Európa-bajnok korcsolyázó idén felhagyott az aktív élversenyzéssel, de nem fordított hátat a jégpályáknak, sőt!

Átadja tudását

– Régi célom volt, hogy gyerekekkel foglalkozzam, ezért is szereztem szakedzői képesítést. Nagyon örültem a debreceni sportvezetők megkeresésének, hiszen a cívisváros mindig is a szívem csücske volt, többször is szerepeltem már a Karácsonyi Gálán, ahol nagyon jól éreztem magam. Tisztában voltam vele, hogy a Sportcentrumnál nagyon jó munkát végez a kis szakmai csapat, s a gyerekek között is vannak tehetségek, akik jó körülmények között gyakorolhatnak. Ennek fényében nem gondolkoztam sokat a felkérésen – nyilatkozta a Naplónak Sebestyén Júlia, aki elmondta, határozatlan idejű szerződést kötött a DSC-SI illetékeseivel.

 – Nem szeretek hosszú távra tervezni, most is csak ebben a szezonban gondolkozom, s majd utána meglátjuk, mit hoz a jövő. Gyerekkorom óta lényegében minden nap a jégen vagyok, s ezalatt a 25 év alatt rengeteg tudást és tapasztalatot gyűjtöttem össze, amit most szeretnék átadni a fiataloknak. Ahogy időm engedi, de legalább heti két nap személyesen is dolgozom majd a versenyzőkkel. Bár a profi élsporttal valóban felhagytam, de sok meghívást kapok különböző gálákra és rendezvényekre, emellett egyetemre is járok és egy bírói tanfolyamot is el akarok végezni, hogy a másik oldalról is belelássak ebbe a gyönyörű sportágba – fogalmazott a Budapesten élő nagyszerű sportember, aki a hét végén Japánban egy csapatversenyen lép jégre.

Egy embernek sok

– A műkorcsolya szakosztály egészét segíti majd Sebestyén Júlia, s egyfajta összekötő szerep is vár majd rá a Debreceni Sportcentrum-SI és a hazai szövetség között – mondta Orendi Mihály, a DSC-SI vezetője.

– Azt már korábban is tudtuk, hogy az a szakmai munka, amit Gyulai Györgyi vezetőedzőként végzett, egyedül nem folytatható, hiszen több korosztályban közel 20 gyermek korcsolyázik nálunk. Azt az utat választottuk, hogy hazánk legjobb műkorcsolyázóját hívtuk segítségül. Sebestyén Júliától azt várjuk, hogy a legtehetségesebb gyerekekkel kiemelten foglalkozik majd, s ezzel meg tudjuk adni azt a pluszt a fiataloknak, ami a további fejlődésükhöz elengedhetetlen. Bízom benne, hogy már rövid távon is érzékelhető lesz az Európa-bajnok tevékenysége a csapatunknál. HBN-BN


 

„Jól tudunk majd együtt dolgozni”

– Személyes ismeretség köt össze Julival, hiszen korábban együtt korcsolyáztunk, s ez is kihatással volt arra, hogy a nyáron megkértem, segítse a felkészülésünket. Az edzőtáborban jól ment együtt a munka, ez adta az ötletet a folytatásra. Mindenképpen szükségem volt segítségre, s ennél jobb megoldást nem is találhattunk volna. Már átbeszéltük a közös feladatokat, biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz majd a közös munka – mondta határozottan Gyulai Györgyi, a DSC-SI-Jégkarc vezetőedzője.