Se ritmus, se tánc nem volt

Se ritmus, se tánc nem volt
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A két csapat pontatlan és ütemtelen futballja csak a gól nélküli döntetlenhez volt elég a Nagyerdei Stadionban.

Az utóbbi fordulókban rendre vereséget szenvedő Budapest Honvéd látogatott a DVSC-TEVA otthonába szombaton délután, a hazaiak tehát esélyesként léphettek pályára, főleg úgy, hogy a piros-fehérek mögött egy hosszabb veretlenségi sorozat állt. A két gárda az idei bajnokság elején Kispesten találkozott egymással, akkor fordulatos mérkőzésen 3-3-ra végeztek a felek.

Tiszát eltüntették

A kilátogató nézők nyilván abban bíztak, hogy ezúttal is sok gólt láthatnak, de kevésbé igazságos elosztásban, mint legutóbb.

A kezdés előtt két cívisvárosi labdarúgót is köszöntöttek: Mészáros Norbert a 250., Ibrahima Sidibe a 150. NB I-es mérkőzését játszotta a legutóbbi hazai meccsen a Békéscsaba ellen.

A Honvéd lépett fel erőszakosabban az elején, a hazaiak nagyjából tíz perc múlva ocsúdtak fel és vették át az irányítást. Balogh Norbert és Varga József is helyzetbe került, utóbbi csúsztatásánál Kemenesnek kellett kapaszkodnia. Ugyancsak az első félidő krónikájához tartozik, hogy Tiszát látványosan eltüntették az ötösön, épp, amikor lőtt volna, ezért valószínűleg tizenegyes járt volna a Lokinak, de elmaradt. A debrecenieké volt az első játékrész, ám egy-egy kispesti kontrából is alakulhatott volna ki veszélyes helyzet, ha pontosabbak a vendégek.

Elszürkült a játék

A szünet után nem sokkal Sidibe maradt le centikkel egy centerezésről, majd egy ízben Youala elől mentett szép mozdulattal Brkovics. Innentől kezdve elszürkült a találkozó, lassan és pontatlanul szőtte támadásait a DVSC, a vendégek pedig láthatóan csak a védekezéssel voltak elfoglalva.

Nem sikerült élvezetes kilencven percet produkálnia a két együttesnek, sok hibával és ritmustalanul futballoztak a játékosok, így elmaradt a várva várt hajdúsági tánc.

HBN


OTP Bank Liga, 14. forduló
DVSC-TEVA – Bp. Honvéd 0-0

Nagyerdei Stadion, 2746 néző. Vezette: Németh Á. (Medovarszki, Kormányos)

DVSC: Radosevic – Mészáros (Jovanovic 46.), Máté, Brkovics, Korhut – Zsidai (Szakály 46.), Varga J. – Tisza – Kulcsár, Balogh N., Sidibe (Castillion 70.)

Honvéd: Kemenes – Bobál, Botka, Lovrics, Szilágyi L. – Hidi, Kamber – Nagy G. (Csábi 68.), Gazdag, Holender (Vernes 71.) – Youla (Prosser 77.)

Sárga lap: Korhut (2.), Szilágyi L. (11.), Lovrics (31.), Nagy G. (44.)


Edzői értékelések

A 0-0-ra végződött bajnoki mérkőzést véleményezte a két szakvezető.Kondás Elemér (DVSC-TEVA): – Nem úgy sikerült ez a mérkőzés, ahogy elterveztük, ez annak volt betudható, hogy pontatlanok voltunk, jól zárt az ellenfél védelme, és ezt nem tudtuk feltörni, ha mégis sikerült, nem voltunk pontosak a befejezésnél, az ellenfél pedig a megszerzett labdákkal igyekezett jól sáfárkodni. Kevés volt az átlövés, nem találtunk embert a kapu előtt, a középre adott labdát jól hatástalanították a vendégek. A támadójátékunk nem volt hatékony ezen a mérkőzésen.

Marco Rossi (Budapest Honvéd): – Nagyon rossz sorozat után érkeztünk Debrecenbe, hogy egy nagyon erős csapat ellen lépjünk pályára. A Fradi után a Videoton és a Debrecen játékoskerete az, amely komoly erőt képvisel Magyarországon. Jó teljesítményt nyújtottunk, a taktikai utasításokat betartották a fiúk, örülni kell ennek az egy pontnak. A végén volt egy ziccerünk, kár, hogy nem sikerült gólra váltani, jó lett volna győzni, de a meccs képe alapján a nulla-nulla reális. Még sosem sikerült Kondás Elemér ellen nyernem, ez a statisztika most sem lett jobb, de annak örülök, hogy a játékunk javuló tendenciát mutat. Megyünk tovább előre.


Előbb a Debreceni Köztemetőben, majd a DVSC-TEVA – Budapest Honvéd mérkőzésen, a Nagyerdei Stadionban is megemlékeztek az ultrák a júniusban tragikus autóbalesetben elhunyt vezérszurkolóról, Komáromi Gáborról halottak napja alkalmából.

hirdetés