ScienNet-ügy – Lakhelyelhagyási tilalom Leinemann Zsolt ellen

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság kedden a ScienNet-ügy gyanúsítottja, Leinemann Zsolt ellen. Mint ismert, a férfi Debrecenben egyéni jelöltként indult az országgyűlési választásokon, de nem szerzett mandátumot, így mentelmi joga is megszűnt. A végzés nem jogerős.

Leinemann Zsolt, az amerikai alapítású ScienNet LLC magyarországi képviselője 2009 novemberének végén került előzetesbe, képviselőjelöltsége miatt azonban kiengedték, az ellene tartó eljárást pedig felfüggesztették. Debrecenben indult egyéni jelöltként az országgyűlési választásokon, de nem sikerült mandátumot szereznie, így mentelmi joga is megszűnt.

Mint ismert, a ScienNet rendszer kapcsán 2009 novemberében indult nyomozás. A vám- és pénzügyőrség szerint a cégnél milliárdos értékben nem fizettek be különböző adókat, így a férfi ellen adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette miatt indítottak eljárást.

Leinemann Zsoltot március végén engedték ki az előzetes letartóztatásból, kedden azonban Budai Központi Kerületi Bíróság úgy döntött, lakhelyelhagyási tilalmat rendel el vele szemben. Az ügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, ezt azonban a bíróság elutasította. A végzés egyébként nem jogerős, mivel az ügyész fellebbezést nyújtott be.
 

- Független hírügynökség –