Schwarzenegger Oroszországban

Az orosz elnökkel találkozik hétfőn Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó, aki ötnapos látogatást tesz Oroszországban.

A kormányzót szilícium-völgyi üzletemberek kísérték el útjára, amelynek célja, hogy segítsenek az orosz elnök által támogatott innováció alapú gazdaság létrehozásában.

Arnold Schwarzenegger vasárnap érkezett meg Moszkvába, Dmitrij Medvegyev orosz elnök meghívására. A kaliforniai kormányzó csúcstechnológiával foglalkozó kaliforniai üzletemberekből és cégvezetőkből álló delegációval utazott Oroszországba, ahol részt vesz egy innovációval foglalkozó fórumon, és találkozik az orosz államfővel is.

Schwarzenegger és delegációja meglátogatja a Moszkva közelében található Szkolkovóba, a kaliforniai Szilícium-völgy mintájára tervezett innovációs központot is. A kaliforniai kormányzó még az indulása előtt kiadott közleményében kijelentette: a csúcstechnológiákkal foglalkozó központ létrehozása nem csak orosz, hanem a kaliforniai embereknek is hasznos lesz. Schwarzenegger egyben támogatásáról biztosította Medvegyev tervét az innovációs gazdaság kialakításáról, közölve, hogy azzal új piacok nyílnak a kaliforniai cégek előtt.

A kaliforniai kormányzót többek között az Intel elnöke kísérte el, valamint a Google, a Microsoft és az Oracle felsővezetői.

– Független Hírügynökség –Sporthírek