Schmitt: Az emberek embere

Schmitt: Az emberek embere
Az a világ legtermészetesebb dolga, hogy az MSZP-frakció miután meghallgatta a Fidesz-KDNP államfőjelöltjét, Schmitt Pált, a legfőbb közjogi méltóság tisztségre alkalmasabbnak találta saját jelöltjét, Balogh Andrást. Kovács Zsolt jegyzete

A Fidesz-KDNP frakció is kíváncsi volt jelöltjük államfői felkészültségére. A Parlamentben kétharmados többséggel bíró frakció úgy ítélte meg, hogySchmitt Pál maximálisan alkalmas a köztársasági elnöki tisztségre.

Abból az aspektusból nézve, hogy politikájában mit tart fontosnak a köztársasági elnökjelöltet állító két frakció, mindkét képviselő-csoportnak igaza van Schmitt Pált illetően.

Mindenesetre Schmitt gyakorlott diplomata, ismert politikus. Személyisége,  sportolói múltja nagyon sokak számára szimpatikussá tette őt. Az pedig, ahogyan “kitalálta” arculatát – az emberek embere szeretne lenni -, sokakban azt az emóciót kelti életre, hogy  a köztársasági elnöki intézmény “megalkotója”, Göncz Árpád  barátságos, szerethető elnökszerepe köszön majd most vissza.

Schmitt megválasztásához kétség sem férhet. Ám hogy ő lesz-e az emberek embere, azt bizonyítania  is kell. Ez az igazi feladat, mert itt nem a képviselők döntenek majd a sikerről vagy kudarcról, hanem az emberek.

Kovács Zsolt

zsolt.kovacs@inform.hu


Köztársasági elnököt választanak ma

Magyarország hírei

Szubjektív írásaink