Schiffer: kerek egész, amit tettem

Schiffer András
Schiffer András - © Fotó: Derencsényi István
Budapest – Kerek egésznek értékeli LMP-beli politikai tevékenységét az LMP távozó társelnöke.

Schiffer András kedd este a HírTV Magyarország Élőben című műsorában azt mondta: három feladatból is hárult rá “busásan”, az elmúlt huszonnégy óra ugyanakkor azt bizonyította, hogy a párt nélküle is működőképes.

Parlamenti és médiaszereplőként, valamint a pártépítés terén is komoly feladatok hárultak rá az elmúlt hat évben – mondta a frakcióvezető, aki a társelnöki posztról június elsejével, a parlamenti mandátumról augusztus 31-ével mond le, párttagságát viszont megtartja.

Nem vagyok pótolhatatlan – jelentette ki, és azt is közölte: frakciótársaival, Schmuck Erzsébettel és Sallai R. Benedekkel együtt alapították a pártot, így aki miatta szavazott az LMP-re, annak nincs oka nem az LMP-t választani 2018-ban.

Schiffer András a párt legnagyobb hiányosságai között említette, hogy nincs minden választókerületben jól szervezett csapata. Úgy látta: a pártnak szüksége van egy szellemi erőtérre, amelynek megépítésében nagyobb szükség van rá, mint “a napi darálóban”.

Arra még nem tudott válaszolni, hogy részt vesz-e a következő kampányban, de leszögezte: jelöltként nem indul.

Beszámolt arról is, hogy a pártvezetés “normálisan, racionálisan, higgadtan” fogadta döntését hétfő este. Ahogyan Szél Bernadett társelnök vezetésével a frakció és a párt az elmúlt huszonnégy órát levezényelte, azt bizonyítja, hogy az LMP nélküle is működőképes – jelentette ki.

– MTI –

Címkék: ,