Savtámadás kínai bírák ellen

Egy kínai házaspár kénsavval öntött le hat bírót egy bírósági meghallgatáson, az ország déli részén – jelentette szerdán a kínai állami média.

A bírák közül ketten súlyosan megsebesültek, és egyik szemükre meg is vakulhatnak. A múlt héten három bírát ölt meg egy banki biztonsági őr, aki gépfegyverrel és pisztolyokkal lövöldözött egy bíróságon.

A savas támadás egy kölcsönnel kapcsolatos per meghallgatásán történt a Kína déli részén található Kuanghszi-Csuang autonóm területen. A kénsavat az alperes házaspár öntötte az üggyel foglalkozó hat bírára, Vucsou városában – írta a Global Times című kínai állami lap.

A bírák közül ketten súlyos állapotban vannak. A sav miatt harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek, és mindkettő megvakulhat az egyik szemére – közölte az őket kezelő kórház egyik szemészorvosa. A két támadót letartóztatták. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért hajtották végre a támadást.

A bírák elleni savas támadás alig több mint egy héttel azután történt, hogy egy gépfegyverrel, valamint pisztolyokkal felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett egy bírósági épületben, Kína középső részén. A Jungcsou városában végrehajtott támadásban három bíró meghalt, és hárman megsebesültek.

– Független HÍrügynökség –

Címkék: , , , ,