Savanyú (szalon)-cukor

Ne következtessen a kedves olvasó a cím kapcsán semmire, talán csak a fantázia szülte.

Zádorfalva önkormányzata 1999 karácsonyától minden évben a falu lakóhellyel rendelkező (bejelentett) lakosai, családtagjai részére karácsonyi csomagokat ajándékoz, mely alapvető élelmiszereket tartalmaz – közölte szerkesztőségünkkel a képviselő-testület egyik tagja. Nevezetesen rizs, liszt, cukor, étolaj, tészta, paprika, löncshús, vajkrém, a gyerekes családok még szaloncukrot, a nagycsaládosok citromlevet, mustárt, üdítőt is kaptak.

A létszám alapján kategorizálják a családokat, és ennek megfelelően van meghatározva a csomagok tartalma is. Ezt a gesztust a lakosság döntő többsége jó szívvel veszi, az ajándékot ajándékként kezeli.

Választékbővítés

2005 karácsonya előtt választékbővítésként vegyes savanyúság is került a szatyrokba, de sajnos ez „ráömlött” a szaloncukorra. Ez az „esemény” az ajándékot szívesen elfogadók, a kezdeményezők körében „savanyú ízűvé tette” a karácsonyi szaloncukrot. Voltak a faluban, akik a jó szándékot befeketítették, gyanúsítgatás jellegű megjegyzésekkel rossz szájízt teremtettek.

Tessék mondani! Akik a hatalom bármely lépcsőfokán vannak, azok már csak tisztességtelen, önös érdekeket szolgáló, magukat mindenben előtérbe helyező emberek lehetnek? Hála Istennek, ebben az országban nagyon sokan vannak olyanok, akik a karácsonyt a szeretet, a megbékélés, az őszinte emberi érzések ünnepének tartják, tudják, érzik. Így volt ezzel ez a kis hatfős képviselő-testület is.

„ráömlött” a szaloncukorra. Ez az „esemény” az ajándékot szívesen elfogadók, a kezdeményezők körében „savanyú ízűvé tette” a karácsonyi szaloncukrot. Voltak a faluban, akik a jó szándékot befeketítették, gyanúsítgatás jellegű megjegyzésekkel rossz szájízt teremtettek.

B.Gy.