Helyi közélet

2015.01.26. 14:54

Ingyen parkolás a klinikánál?

Debrecen - Ellenzéki képviselők szerint fél, vagy egy órai mentességet kellene biztosítani.

Debrecen - Ellenzéki képviselők szerint fél, vagy egy órai mentességet kellene biztosítani.Egy év alatt csaknem 14 millió forint bevételtől esne el a városi parkolókat üzemeltető, önkormányzati DV Parking Kft., amennyiben egy órára ingyen meg lehetne állni autóval a Pallagi úton, a klinika oldalában található parkolóban. Ez szerepel abban a közgyűlési előterjesztésben, amelyről csütörtökön tárgyalnak a városatyák.

A Nagyerdei körút és a Móricz Zsigmond út közötti területen található 287 darab parkoló részbeni ingyenessé tételét ellenzéki képviselők kezdeményezték a november 27-ei közgyűlésen. Indoklásuk szerint fél, vagy egy órai díjmentességet kellene biztosítani azoknak akik a klinikára kezelésre, vizsgálatra mennek. (A parkolási díjat ott most automatánál, vagy mobiltelefonon keresztül lehet leróni.) Dr. Papp László polgármester akkor azt ígérte, hogy megvizsgálják ennek lehetőségét.

A képviselők elé kerülő anyag szerint a részbeni ingyenesség jóváhagyása esetén egy sorompós rendszer kiépítése 36 millió forintba, egy új típusú automatás kialakítása 27 millióba kerülne. A díjmentességet ezért sem az illetékes főosztály, sem a polgármester nem javasolja.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában