Sárkányrepülő-baleset: hétfőn hazamehetett a pilóta

Akt.:
Lezuhant egy sárkányrepülő Hajdúszoboszlón
Lezuhant egy sárkányrepülő Hajdúszoboszlón - © Fotó: Matey István
Hajdúszoboszló – Két emberrel a fedélzetén leszállás közben kerítésnek ütközött és lezuhant egy motoros sárkányrepülő vasárnap kora este Hajdúszoboszlón – adtuk hírül tegnap. A pilóta és utasa állapotáról érdeklődve megtudtuk, hogy a baleset után egy sérültet zúzódásokkal, karcolásokkal szállítottak vasárnap a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba.

Az állapota jó, a vizsgálatok után várhatóan ma, azaz hétfőn – saját felelősségére – elhagyhatja a kórházat – tájékoztatott a kórház illetékese, s azóta meg is érkezett a hír, miszerint a sérült valóban hazatérhetett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

A Napló információi szerint a pilóta és utasa (apa és fia) azért döntöttek a leszállás mellett, mert a pilóta rosszullétre panaszkodott, így mihamarabb megpróbálta letenni a gépet.

HBN


Lezuhant egy sárkányrepülő Hajdúszoboszlón
Hajdúszoboszló - Két emberrel a fedélzetén leszállás közben kerítésnek ütközött és lezuhant egy motoros sárkányrepülő vasárnap kora este Hajdúszoboszlón, a Malom soron. A balesetben a pilóta súlyos sérülést szenvedett, utasa megúszta sérülés nélkül a zuhanást. Fotó: Matey István...