Samu, Csini, Bini, Dézi és Mici

Samu, Csini, Bini, Dézi és Mici

Csabai Kingát, a miskolci Regionális Televízió riporterét a képernyőről sokan ismerik. Szívesen készít ”állatos” műsorokat.

Ennek fényében nem meglepő, hogy otthon népes állatsereglet várja.

Az állatsereglet vezéralakja Samu, a hároméves ír szetter, akibe nagyjából annyi energia szorult, mint a paksi atomerőműbe.

Ennek ellensúlyozásaképpen Samu elvégzett egy kutyaiskolát is: a tanultakat jól hasznosítaná, ha nem imádná az egész emberiséget, úgy globálisan. A belső termeket Dézi és lánya Mici, a két jól táplált cica uralja. A további gyermekáldást megelőzendő mindkettőt ivartalanították.

E beavatkozás furcsa mellékhatásaként Mici viselkedés kissé férfiassá vált(a volt NDK-s úszónők esete), így egyike lett az amúgy igen ritka feminista macskáknak.

Az emeleten egy gekkó, amolyan mediterrán faligyík lakik, akit az különböztet meg a fali órától, hogy csak éjjel aktív. Egyébként úgy fest, mintha saját emlékműve lenne: élő mivoltáról főként a táplálékul felkínált tücskök eltünedezése tanúskodik.

Az igazi attrakció Csini és Bini, a bájos csincsilla pár. Az előbbi hölgy, az utóbbi férfiú (legalábbis a kereskedő szerint). Csincsilla kölyök eleddig nem született, lehet, hogy előbb az egzisztenciájukat alapozzák meg. Nagyon félénk állatok, főként éjszaka aktívak, így házikedvencként (a gekkóval együtt) elsősorban olyan állatkedvelő éjjeliőröknek ajánlható, akik otthon dolgoznak. Ragaszkodásukat elsősorban remek bundájuk révén fejezik ki: ha ölbe veszünk egy csincsillát, ruhánkon az idők végezetéig eltávolíthatatlanul ott marad a csincsillaszőr.