Sámsonban is rendőrök segítik az iskolakezdést

Iskolarendőrök Hajdúsámsonban
Iskolarendőrök Hajdúsámsonban - © Fotó: Matey István
Hajdúsámson – A „sárga mellény” bizony visszatartó erő a zebra közelében is. A települést átszelő 471-es út iskola mellett is elhalad, ezért nélkülözhetetlen a rendőri jelenlét az út mellett, ilyenkor, iskolakezdéskor különösen.

Hétfőn reggel szinte tömegként hömpölyögtek a gyerekek szüleikkel át a zebrán a Rákóczi-iskola felé, miközben a körzeti megbízottak, Kerülő János zászlós és Simon Sándor törzszászlós jelenlétükkel járultak hozzá a balesetmentes közlekedéshez.

Összezsúfolódik a forgalom

– Nem avatkozunk be, csak figyelünk, preventív jellegű a jelenlétünk, a „sárga mellény” visszatartó erejű. Bízunk benne, hogy figyelmesebbek, hamarabb fékeznek, s nem szaladnak már bele a jelzőlámpa sárga jelzésébe az autósok – fogalmazott Kerülő János.

A város központjában szinte összezsúfolódik a forgalom, hiszen iskola és több intézmény is található egymáshoz közel. Az átmenő forgalom jelentős, ezzel dacolnak a helyiek nap mint nap. Ahogy láttuk, lehet azért haladni, és a zsúfoltság ellenére tapasztaltuk a közlekedők fegyelmezettségét.

– A polgárőrök is segítségünkre vannak ilyenkor, a lakosoktól pedig pozitív visszajelzést kapunk – mondta a körzeti megbízott hozzátéve, munkájuk egyik lényeges eleme épp az, hogy kimennek az emberek közé, a személyes találkozás pedig még a kommunikációt is lehetővé teszi. Ez történt hétfőn is, a zöld jelzésre várakozva felmerült egy-két közlekedéssel, közúti táblával kapcsolatos kérdés.

A rendőrök jelenléte elegendő segítség

Fotó: Matey István

Segít a jelzőlámpa is

A gyerekeket kísérő szülőket kérdezve egyértelműen kiderült, hogy az autósokat „kordában tartja” a rendőri jelenlét.
Elmondták, hogy szerintük le van terhelve a központ, és ez csak akkor változhat meg, ha a 471-es út évek óta halogatott felújítása elkészül. Nemcsak a rendőr, hanem a központi rendőrlámpa is nagy segítség – mondták –, éppen kedvezően sikerült a beállítása.

A rendőrök jelenléte elegendő segítség

Fotó: Matey István

– HBN –