Helyi közélet

2013.09.20. 10:45

A névadó szobra a Kossuth laktanyában

Debrecen - Bronzból készült Kossuth szobrot adományoztak az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnak.

Debrecen - Bronzból készült Kossuth szobrot adományoztak az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnak.

„Nagy öröm számomra, hogy végre a Bocskai-dandár Kossuth laktanyája is magáénak tudhat egy Kossuth szobrot. Ez az alkotás kiválóan jelképezi mindazt az összefogást, összetartozást, amely folyamatosan jelen van az aktív és a nyugállományú katonák, a honvédség és a civil társadalom között” – mondta Takács Attila ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka ünnepi beszédében.

A parancsnok köszönetét fejezte ki Petró Attilának, a Nyír-Márvány Kft. ügyvezetőjének, aki kezdeményezte az összefogást és finanszírozta a szobor elkészítését. Megköszönte a Nyíri Honvéd Egyesület és a Szabolcsi Honvéd Műszaki Hagyományőrző Bajtársi Egyesület tagjainak fáradozását és természetesen a szobor készítőjének, Ekker Róbert szobrászművésznek a kitűnő alkotást.

Mint mondta, a nyugdíjas szervezetekkel és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyéb szervezeteivel évek óta hagyományosan jó kapcsolatot ápol az alakulat, amelyhez óriási segítséget nyújt a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete. Takács ezredes ennek az összefogásnak a jelképeként bronz emlékérmet adott át Petró Attilának, egyben felvázolta a jövőbeni együttműködések lehetőségét például a helyőrség-történeti események feltárása, a Csapatmúzeum fejlesztése, vagy éppen a hadisírok gondozása terén.

Dr. Markovics Zita hadnagy

MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában