Salgótarjáni választás – Fekete Zsolt baloldali jelölt lett a polgármester

Akt.:
Salgótarján, 2016. február 28. Fekete Zsolt, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, és a Tarjáni Városlakó Egyesület polgármesterjelöltje (j) sajtótájékoztatót tart a Magyar Szocialista Párt (MSZP) irodájánál Salgótarjánban 2016. február 28-án, miután a még nem hivatalos végeredmény alapján megnyerte az időközi polgármester-választást. A választást Dóra Ottó szocialista polgármester halála miatt tartották. Balról Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke (b) és Tóbiás József, a párt elnöke.
Salgótarján, 2016. február 28. Fekete Zsolt, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, és a Tarjáni Városlakó Egyesület polgármesterjelöltje (j) sajtótájékoztatót tart a Magyar Szocialista Párt (MSZP) irodájánál Salgótarjánban 2016. február 28-án, miután a még nem hivatalos végeredmény alapján megnyerte az időközi polgármester-választást. A választást Dóra Ottó szocialista polgármester halála miatt tartották. Balról Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke (b) és Tóbiás József, a párt elnöke. - © MTI Fotó: Komka Péter
Salgótarján – Fekete Zsolt nyerte az időközi polgármester-választást Salgótarjánban vasárnap, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Tarjáni Városlakó Egyesület közös jelöltje a szavazatok 52 százalékát szerezte meg az adatok 95 százalékos feldolgozottsága alapján.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Simon Tibor (Fidesz-KDNP) a szavazatok 40, Hulitka István (Jobbik) 6, Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt) a 2 százalékát szerezte meg. Fekete Zsolt 7394 szavazatot kapott, Simon Tibor 5693-at, Hulitka Istvánra 882-en, Thürmer Gyulára 257-en voksoltak.

A részvételi arány 49,37 százalékos volt, a névjegyzékben szereplő 29 073 választópolgár közül 14 352 vett részt a voksoláson. A szavazólapok közül 124 bizonyult érvénytelennek.

Salgótarjánban azért kellett időközi választást kiírni, mert tavaly november 29-én meghalt Dóra Ottó, a város szocialista polgármestere.

– MTI –