Salánki László lett a vezetőedző a DVSC bokszklubnál

Salánki László
Salánki László - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – Magyarország egyik legeredményesebb ökölvívó egyesülete debreceni, hajdúhadházi, körösszakáli, berekböszörményi, konyári és kabai részleggel működik Hajdú-Bihar megyében. Az elhivatott szakember eddig – Nagy Tímeával együtt – Hadházon nevelte ki az országos és nemzetközi szinten is sikereket elérő tehetségeket, ám idén nyártól dupla munkája lesz, mivel immár Debrecenben is Salánki László a főnök.

Az elődök, vagyis Hutai László, Rácz Irén és Fényes Zsolt is kapcsolatban marad a klubbal, ám elsősorban a korábban is folytatott küzdősport vonalat viszik saját egyesületükben, a tehetséges bokszolókat azonban időnként „kölcsön adják” majd a DVSC-nek.

Az agilis, mindig az ökölvívás körül forgó új vezetőedző habitusából adódóan természetes volt, hogy amin tud – és érdemes – változtatni fog. Elsősorban a debreceni gyereklétszámot kell felduzzasztani, hiszen Hajdúhadházon tömve van az edzőterem szinte mindig, és ebből lehet meríteni, mivel a felnőtté válás során sajnos elég nagy a lemorzsolódás a magyar ökölvívásban.

Salánki László szerint „az ország második legnagyobb városában lenni kell lehetőségnek ökölvívás terén is”, csak meg kell találni a módját annak, hogy az utánpótlás folyamatos legyen. Igaz, ez rengeteg kemény munkával jár majd. Ám az új szakmai vezető bízik magában és a versenyzőként is sikeres Nagy Tímeában, hiszen úgy vannak vele, ami Hadházon beválni látszik, Debrecenben is működhet. A fiatalon is már rutinosnak számító Nagy Bencére, vagy a lányoknál Pallás Szimonettára támaszkodva építenek fel egy új magot a megyeszékhelyen, de az edzésidők legjobb kihasználását előtérbe helyezve jó néhány hajdúhadházi bunyóst is rendszeresen behoz Salánki László, akik így nem csupán otthon, de Debrecenben is gyakorolnak az itteniekkel.

A tréner nem fog különbséget tenni a két helyszín között, a lényeg a közös, intenzív munkán lesz. Ebben – a tervek szerint – az ősztől segítségére lehet Tivadar Lajos, a tapasztalt edző is. Mellettük még Vígh Balázs is az egyesületnél dolgozik, de más településeken tevékenykedik.

– Koppányi Szabolcs –

Címkék: , , ,