Salakos csillagok háborúja

A fogadóirodák a háromszoros világbajnokot, Nicki Pedersent tartják a favoritnak.

A versenynaptár szerint a hét végén a lengyelországi Lesznóban megkezdődik az idei salakmotoros Grand Prix. Bár a világ legjobb vaspapucsosai bojkottal fenyegetőznek (az újonnan bevezetett kipufogódob miatt), a szurkolók bíznak benne, hogy a felek egyezségre jutnak, s szombaton este valóban megkezdődik a várva várt széria.

Természetesen nagy érdeklődés előzi meg a GP küzdelemsorozatát, s a legnagyobb kérdés nem is lehetne más, mint hogy ki nyeri a világbajnoki címet. A fogadóirodák oddsmestereinek már muszáj volt állásfoglalniuk, s a legtöbbjük szerint háromesélyes az idei széria. A legtöbb helyen a dán nicki Pedersent tartják az elsőszámú favoritnak, de a címvédő Jason Crump és az orosz csodagyerek, Emil Szajfutgyinov duiadala sem jelentene túl nagy meglepetést. Minden fogadóiroda listáján Tomasz Gollob áll a lista negyedik helyén, de a lengyel sztár diadaláért nyerhető pénz már olyan magas, amivel Tomek már nem nevezhető esélyesnek.

Új versenyzők

A Grand Prix színvonala minden évben függ attól is, hogy az új versenyzők hogyan tudják felvenni a sorozat ritmusát, mennyire tudnak felnőni az elit küzdelméhez.

Tavaly Szajfutgyinov berobbant a topversenyzők közé, most sok szakember ugyanezt várja az ausztrál Chris Holdertől. Tai Woffinden is óriási tehetség, de ha a brit meghatározó versenyzővé tudna válni már az idén, az hatalmas szenzáció lenne. Viszont Jaroslaw Hampellel komolyan számolnia kell minden riválisának, hiszen a lengyel nem egyszer már a GP-ben is megmutatta kiváló kvalitását. A svéd Magnus Zetterström maga a megtestesült rutin, ám a 38 éves versenyzőtől már az nagy eredmény, hogy egyáltalán bemotorozta magát a legjobbak közé. Az Európa Nagydíjat a Sport2 vasárnap 14.45-től közvetíti. HBN-BN

A mezőny

1. Jason Crump (Ausztrália), 2. Tomasz Gollob (Lengyelország), Emil Szajfutgyinov (Oroszország), 4. Greg Hancock (Egyesült Államok), 5. Andreas Jonsson (Svédország), 6. Nicki Pedersen (Dánia), 7. Rune Holta (Lengyelország), 8. Kenneth Bjerre (Dánia), 9. Fredrik Lindgren (Svédország), 10. Hans Andersen (Dánia), 11. Magnus Zetterström (Svédország), 12. Chris Holder (Ausztrália), 13. Jaroslaw Hampel (Lengyelország), 14. Chris Harris (Nagy-Britannia), 15. Tai Woffinden (Nagy-Britannia), 16. szabadkártyás versenyző.

Címkék: , ,