Salakmotor: vélhetően erősebbek lettek a debreceniek

Tabaka, a csapatkapitány
Tabaka, a csapatkapitány - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Utolsó fordulójához érkezik a salakmotoros magyar csapatbajnokság küzdelemsorozata, szombaton 14 órától Gyulán rendezik a mindent eldöntő harmadik versenyt.

Bár az elsőség kérdése lényegében már eldőlt, óriási csodának kell történnie ahhoz, hogy a nagyhalásziak ne nyerjék el a bajnoki címet. A nyírségi vezetés ezúttal sem bíz semmit a véletlenre, az előző fordulókhoz hasonlóan – egyetlen csapatként – csupa légióst küld harcba a fürdővárosban.

A 8 pontos Nagyhalász mögött a debreceniek állnak két egységgel lemaradva. A hajdúsági alakulat egy helyen változik a múlt heti összeállításhoz képest, Szegvári Róbert helyét az az Artyom Trofimov foglalja el, aki tagja volt a junior Eb-döntőben szereplő lett válogatottnak. Az ifjú letten kívül Tabaka József, Benkő Roland és az argentin Facundo Albin képviseli Debrecent.

A cívisek két ponttal vezetnek a gyulaiak előtt, míg a negyedik vasadiak eddig 2 pontot gyűjtöttek a pontvadászatban.

HBN


Startlista

Nagyhalász:

  • Jakub Jamróg, Sztanislav Melnicsuk, Andrij Kobrin, Viktor Trofimov

Debrecen:

  • Tabaka József, Benkő Roland, Facundo Albin, Artyom Trofimov

Gyula:

  • Magosi Norbert, Kovács Roland, Ondrej Smetana, Matic Ivacic

Vasad:

  • Kónya Sándor, Szegvári Róbert, Bárány Márk, Zdenek Simota

A salakmotoros magyar csapatbajnokság 2. fordulója Debrecenben
Debrecen - A salakmotoros magyar csapatbajnokság 2., debreceni fordulóját az ukrán és lengyel légiósokból álló Nagyhalász nyerte 51 ponttal. A második helyet a házigazda cívisek szerezték meg 39 ponttal, a gyulaiak 27, míg a vasadiak 9 egységet motoroztak össze. HBN|Fotó: Derencsényi István...