Sajópálfala: a második falunap

Sajópálfala - falunap
Sajópálfala - falunap
Figeczki Balázs nyugalmazott főesperes lett Sajópálfala első díszpolgára. Harmincnyolc évig szolgált a település papjaként. &nbspvideo

A 834 lelket számláló település második alkalommal megrendezett – múlt hétvégi – falunapján a nagy megbecsülésnek és szeretetnek örvendő Figeczki Balázs vette át a díszpolgári címet tanúsító oklevelet Kovács Tamás polgármestertől. Kitüntető címet kapott dr. Besenyei Lajos professzor is, aki a Miskolci Egyetem rektoraként az országban egyedülálló kapcsolatot épített ki egyetem és kistelepülés között: Sajópálfalán működik az egyetem társadalomkutató kihelyezett központja. Dr. Besenyei Lajos Pro Sajópálfala kitüntetést kapott. A falunapon ott volt az egyetem új rektora is, dr. Paktó Gyula, aki megerősítette: az együttműködés folytatódik.

Nemcsak helybeliek, hanem szomszédos települések – így Miskolc – lakói közül is többen részt vettek a falunapi programokon. Sőt: távolabbról is érkeztek. A kárpátaljai Batárral, lakóival jó kapcsolatot ápolnak a sajópálfalaiak, egy busznyi vendég látogatott el ide, viszonozva a mieink korábbi látogatását. Délelőtt a Barlangfürdőbe vitték a határon túliakat, ezért kezdődött a falunap kora délután.