Sajátos Darabos-záróvonal

Sajátos Darabos-záróvonal
Sajátos Darabos-záróvonal - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Az autósok jelentős része nem érti a Hunyadi–Darabos utcai forgalmi rendet.

Egyik olvasónk azt a kérdést tette fel, hogy miért festettek fel záróvonalat a Hunyadi utcán a Darabos utca előtti burkolatra, amivel meggátolják az autóval a Péterfia utca felől érkezők jobbra, kis ívben kanyarodását?

„Sehogyan sem lehet szabályosan átsorolni a külső sávba, ahonnét elvileg jobbra lehet kanyarodni. Én nézek el valamit? Egyszerűen nem értem, hogy miért van végig záróvonal.”

Rá lehet hajtani

A kérdést és továbbítottuk a polgármesteri hivatal illetékeséhez, dr. Gábor Zsomborhoz, aki azt válaszolta, hogy a Hunyadi János utcán, a pláza oldalában, a 2-es villamos vonalával párhuzamosan buszsávot alakítottak ki. Mint írja: a Darabos utca csatlakozása előtt a záróvonal bal oldalán szaggatott felfestés jelzi, hogy azok, akik jobbra szeretnének fordulni, hol tudnak belépni a buszsávba.

A kérdést egy észrevétellel is kiegészítette olvasónk, amely arra vonatkozik, hogy ugyanabban a kereszteződésben a jelzőlámpánál felszereltek egy kiegészítő lámpát is azoknak, akik jobbra, a Darabosra szeretnének fordulni.

Erről bővebben a Napló mai számában, vagy a naplo.hu-n olvashatnak.

HBN–OCs