Saját magukkal és a bürokráciával is megküzdöttek a DEAC-os lányok

Saját magukkal és a bürokráciával is megküzdöttek a DEAC-os lányok
© Fotó: DEAC, archív
Debrecen – Két DEAC-os – az egyik válogatottakkal megerősített – női focicsapatunk is érdekelt volt a hétvége országos sportprogramjain.

A színtiszta egyetemi együttesünk Kisújszálláson játszott egy műfüves tornán, ám igen szerencsétlen döntetlenekkel, illetve egy egygólos vereséggel kezdett, így később a jobb helyezésekért már nem szállhatott harcba. A Radics Ágnes vezette másik, összerakott gárda ugyanakkor, bár nem hivatalosan megnyerte a maga mérkőzéseit, azok mégsem számítottak bele a balatoni strandfoci bajnokság első körének eredményeibe. Az ok prózai: a szigorú spori nem fogadta el minden játékos nevezését – válogatottakról beszélünk.

Kisújszálláson (július 2-án) a lányok az első mérkőzésükön volt, hogy egykapuztak, ám a vége 1-0-s vereség lett. Hogy sikerült ezt összehozni? Úgy, hogy hiába voltak a mieink ügyesebbek elvileg, az összhang, ami tavaly jellemezte a DEAC-ot az NB1-es futsal bajnokságban, ezúttal hibádzott. Ez volt az a meccs, amikor semmi se volt jó – de főleg a mi játékunk nem; kár is másban keresni a bibit.

A folytatásban két döntetlennel estünk el attól, hogy másnap a nívósabb helyeket célozzuk meg. Sólyom Attila edző alakulata bármelyik találkozót megnyerhette volna, ám végül egyiket sem tudta. A lányok akaratával nem volt gond, de a koncentrációval igen.

Eredmények (műfüves pálya): BTSZ – DEAC 1-0, KRAFT – DEAC 1-1, Mezőberény – DEAC 1-1.

A mieink végül a 9-10. helyen végeztek. Keretünk volt: Kota Gabi, Urai Bia, Kósa Viki, Balla Ancsi, Horváth Reni, Erdős Edina, Dancs Rebi, Hajdu Fanni, Pócsik Livi és Fekésházy Eszter.

Balatonlellén, a Napfény Strandon a több fordulós nyári strandfoci bajnokság első körét rendezték július 3-án. A mieink nagyon ütős társasággal érkeztek, hiszen Radics Ági mellett Nagy Anett vagy éppen Csiszár Heni, illetve Vágó Fanny neve is jól cseng a magyar élvonalbeli női futsal berkein belül. Idén először azonban mindenkinek sportorvosi igazolással kell rendelkeznie ezen az MLSZ által szervezett eseményen is, a DEAC vendégjátékosai – a szabály lehetőséget ad légiósok bevetésére – pedig részben külföldi bajnokságból érkeztek, illetve egyéb alakulatokból, s egyszerűen nem volt idő arra, hogy az itthon érvényes sportorvosit elkészítsék számukra.

Megjegyzendő, hogy csütörtökön adta ki a szövetség egyáltalán a játékengedélyeket, amelyek birtokában egy nap alatt lehetetlen volt érvényes sportorvosikat beszerezni annak, akinek nem volt, vagy a bajnokság végére éppen lejárt már.

Az is szembetűnő, hogy ez a probléma nem csak a mieinket érintette, hanem több más együttes is bajlódott vele: nem tudott a legjobb összeállításában szerepelni, mivel jó pár emberüknek nem volt jó a sportorvosija. Csak míg mások így is ki tudtak állni, a mieink maximum 3 plusz 1-ben tudtak volna, de, bár ezt is vállalni akarták (a lényeg a játék címszóval), nem engedték nekik.

További érdekesség a történetben, hogy mindenki, az ellenfelek, a főszervező, sőt, még a jó focit látni akaró nézők is puhították a bírókat, hogy ebben a speciális helyzetben – amikor ráadásul válogatott éljátékosokról van szó – tekintsen el pár sportorvosi igazolástól, ám a sporik hajthatatlanok maradtak. A meccsek elhalasztása sem jött össze (újabb szabályokra hivatkozva), így a DEAC a játék öröméért focizott a homokban, ám versenyen kívül.

A csapat tagjai voltak: Nagy Anett, Csiszár Heni, Vágó Fanny, Pinczi Anita, Szabó Ildikó, Vincze Anikó, Papp Tamara, Tóth Angelik, Kaiser Karina és Radics Ágnes.

Ezzel persze nincs vége az életnek, hiszen a következő fordulóra már ki tud állni a DEAC, de a mostani első körben szerzett 0 pont után nem sok jóra számíthat. Az is megér egy misét, hogy bár az egészséggel nem szabad viccelni, ezért megértjük a bírók ragaszkodását a sportorvosikhoz, de akkor esetleg az MLSZ az előtte lévő 2 hetes nyári szünetét megelőzően (vagy közben) kiadhatta volna a papírokat, hogy ne egy napja legyen a pecsétek begyűjtésére a nevezőknek.

Folytatás július 10-én, ismét Balatonlellén.

– Koppányi Szabolcs, deac.hu –

Címkék: ,