Helyi közélet

2008.07.07. 20:39

Összeverték és kirabolták Debrecen belvárosában

<p>Kiraboltak és nagyon megvertek egy 24 éves fiatalembert vasárnap hajnali fél öt és öt között Debrecen belvárosában. Egy felkapott diszkóból tartott hazafelé.</p>

S. Ferenc egy Bajcsi-Zsilinszky utcai, felkapott szórakozóhelyről tartott hazafelé, amikor a diszkótól körülbelül 50 méterre egy ötfős társaság – előzetes szóváltás nélkül – elvette tőle telefonját és pénztárcáját. A fiú megpróbálta visszaszerezni értékeit, mire a banda tagjai ütlegelni és rugdosni kezdték. A bántalmazás során eszméletét vesztette.

A rendész elhajtotta

Magához térve arra kellett ráébrednie, hogy minden értékétől megfosztották. A támadók már nem voltak a helyszínen . S. Ferenc annak a szórakozóhelynek a biztonsági őrétől kért segítséget, ahol előtte járt. A férfi azonban megtagadta, mondván nem akar beleavatkozni… Ferinek még volt annyi ereje, hogy eljusson egy telefonfülkéig és felhívja a segélyvonalat – mondta lapunknak az édesanya. Hozzátette, fia beszámolója szerint a rendőrségen letették a telefont, s nem küldtek segítséget. A mentők viszont kimentek hozzá és a Kenézy-kórházba szállították. Az orvosi vizsgálatok alapján háromszoros állkapocstörést – ebből kettő nyílt – szenvedett.

Már körözik

S. Ferenc látásból ismeri egyik támadóját. – A 25 éves debreceni férfiről már vannak ismereteink. Korábban vagyon elleni bűncselekményekért vonták felelősségre, de garázdaság és súlyos testi sértés miatt szintén nyomoztak ellene – tájékoztatta a Haon-t Szőke Bernadett, a debreceni rendőrkapitányság sajtóreferense.

A hadnagy közölte: a vasárnap hajnali bűncselekmény után csoportos rablás bűntett megalapozott gyanújával indult eljárás. A férfit mihamarabbi kézre kerítése érdekében a rendőrség országos elfogatóparancsot adott ki.
A sikertelen telefonhívásra reagálva Szőke Bernadett azt mondta, a 107-es segélyhívón már visszaellenőrizték a vasárnap 04.50 és 06.50 között érkező bejelentéseket, de S. Ferencének nem találták nyomát.

Az anya elképzelhetőnek tartja, hogy a rendőrségen azt hitték, egy részeg szórakozik a hatósággal, nem tudván, hogy valójában egy törött álkapcsú, emiatt nehezen artikuláló emberrel van dolguk. És az is lehet persze, hogy a hívás a 112-őn történt, ami magyarázhatja, hogy a rendőrség a 107 dokumentációjában nem lelte a segélyhívást.
Az esetről szerettük volna megkérdezni az ominózus diszkó biztonsági szolgálatát, azonban a klub üzemeltetője nem volt hajlandó elárulni se a nevüket, se az elérhetőségüket.
Mivel a bűncselekmény a Bajcsi-Zsilinszky utca szórakozóhelyekkel zsúfolt szakaszán történt, feltehető, hogy az incidensnek több szemtanúja volt. Információikkal nagyban hozzájárulhatnak a nyomozás sikeréhez, a tettesek felelősségre vonásához. Hívják az ingyenes 107-et vagy 112-őt!

Hat hétig csak pépeset

Soha nem felejtem el, amikor felhívtak az orvosok vasárnap délután – kezdte Feri édesanyja, fia kórházi ágya mellett. Épp túl voltak az ebéden, az asszony elmondása szerint a férje Forma 1-et nézett, ő és a lánya rejtvényt fejtett. Nem is sejtették, mi vár rjuk… – Hétfőn reggel műtötték a fiamat, fémlemezekkel erősítették meg az állkapcsát. Arról még semmit sem mondtak, hogy mikor jöhet haza, de azt már tudjuk, hogy hat hétig csak pépeset ehet. Sőt három héten át csak folyadékot fogyaszthat – folytatta a zaklatott édesanya. Hozzátette: az orvosok szerint csak az mentette meg Feri életét, hogy a rúgások nem a koponyáját érték.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában