Saját lakás vagy albérlet?

Saját lakás vagy albérlet?
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Debreceni fiataloktól kérdeztünk arról, otthonteremtéskor ragaszkodnak-e a saját tulajdonú lakáshoz.

– Mindenképp fontosabb, ha saját tulajdonnal rendelkezünk, megtakarítás szempontjából is. Nem használjuk a saját magunk pénzét egy havi szintű fix összeg kifizetésére, hanem a meglévő lakásunkban élünk – fejtette ki véleményét Molnár Alexandra.

Molnár Alexandra

Szokolov Artyom elmondta: amíg fiatal, megteszi az albérlet, de egyik nagy célja, hogy saját lakása, háza legyen.

Szokolov Artyom

– Sokkal inkább az albérletet preferálom, mivel könnyebben elérhető. A lakás szinte lehetetlen, és kölcsönt nem vennék fel. Az egész életemet el tudom képzelni albérletben, főleg külföldön – mesélte Szijjártó Anita.

Szijjártó Anita

Sánta Enikő szerint az albérlet eleinte olcsóbbnak tűnik, főleg ha valaki egyedül áll a saját lábán, viszont családalapítás után jobb egy saját ház vagy lakás.

Sánta Enikő

Domoki Bence szintén inkább a saját lakás mellett döntene, ha lehet, akkor hitel nélkül. Inkább gyűjtögető típus, eleinte élne albérletben is, de hosszú távon semmiképpen.

Domoki Bence

– Nekem is inkább a saját lakás. Az albérlet kicsit macerás dolog nekem, mert eléggé szétszórt vagyok. Sokkal jobban élvezném, hogy nem függök senkitől, és saját magam döntöm el, mire adom ki a költséget – osztotta meg velünk álláspontját Mechle Christian.

Mechle Christian

HBN | Fotó: Molnár Péter